Головна Новини Світ Решта світу Данія вб'є 1,5 млн норок через мутації COVID-19 на фермах
commentss НОВИНИ Всі новини

Данія вб'є 1,5 млн норок через мутації COVID-19 на фермах

Компенсація в розмірі близько 175 данських крон (трохи менше 25 євро) виплачується за кожну тварину, незалежно від того, чи була вона заражена

4 листопада 2020, 20:20
Поділіться публікацією:

Данія розпочала кампанію по забою близько 1,5 млн норок через епідемію Covid-19 на багатьох фермах. Про це повідомляє Le Figaro.

Данія вб'є 1,5 млн норок через мутації COVID-19 на фермах

Фото: Норка. Wildfauna

Скандинавія, провідний світовий експортер шкур норки для хутряного ринку, з червня стикається з випадками зараження коронавірусом на фермах. В цілому тварини на 150 фермах будуть вбиті в ході операції, яка триватиме кілька місяців. За даними данської преси, це понад півтора мільйона звірів.

Компенсація в розмірі близько 175 данських крон (трохи менше 25 євро) виплачується за кожну тварину, незалежно від того, чи була вона заражена.

Як повідомляє ветеринарне відомство Fodevarestyrelsen, яке мобілізує 200 осіб для кампанії, випадки захворювання вже були зареєстровані майже на 60 фермах. Le Figaro пише, що в липні уряд Данії зобов'язав власників носити засоби захисту через непідтверджені випадки передачі вірусу від тварини до людини в Нідерландах.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Нідерландах через спалах коронавіруса норок на фермах отруюють газом, потім убитих тварин знищують, а приміщення ферм дезінфікують.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини