Головна Новини Світ Решта світу Ефіопії загрожує масштабний голод через сильну посуху
commentss НОВИНИ Всі новини

Ефіопії загрожує масштабний голод через сильну посуху

Ефіопія не мала трьох дощових сезонів поспіль

31 січня 2022, 03:09
Поділіться публікацією:

Ефіопія, що вже бореться з гуманітарними проблемами, викликаними громадянською війною, скоро може постраждати від нової кризи — сильної посухи, яка вже вразила більшу частину півдня та північного сходу країни. Про це йдеться у матеріалі британської газети The Guardian. Окружність плеча 2-річної Німо Абді Дух лише 12 см. Вона ще не розуміє, що означає цей показник. Тим не менш, він багато може розповісти лікарям, які займатимуться лікуванням Німи, адже дівчинка, як і багато інших дітей із посушливих районів, вже страждають через недоїдання.

Ефіопії загрожує масштабний голод через сильну посуху

Ефіопія - фото з відкритих джерел

“Ми страждаємо від посухи. Ми не маємо молока для дітей. Моя дитина хвора через недоїдання… А це все відбувається через посуху”, – розповіла мама дівчинки Шемс Дайр.

За оцінками фахівців, до середини березня майже 7 мільйонів жителів постраждалих районів Ефіопії потребуватимуть гуманітарної допомоги. За даними ЮНІСЕФ, майже 850 000 дітей з таких районів недоїдатимуть через посуху, конфлікти та економічний спад.

Як розповів регіональний директор ЮНІСЕФ Джанфранко Ротільяно, Ефіопія не мала трьох дощових сезонів поспіль. І якщо до квітня ситуація не зміниться, то країна зіткнеться з тим, що було 1993-1994 років, а також 1999 року.

Нагадаємо, австралійські фермери збираються зібрати свій другий за розміром урожай пшениці після довгих років посухи, оскільки головний прогнозист країни у вівторок підвищив оцінку виробництва майже на 10% до понад 30 мільйонів тонн через сприятливі дощі. Австралійське бюро економіки та науки сільського господарства та природних ресурсів (ABARES) заявило, що виробництво пшениці в сезоні 2020/21 року складе 31,17 мільйона тонн (у порівнянні з вересневою оцінкою в 28,91 мільйона тонн), і недалеко від рекордно високого рівня країни у 31,8 мільйона тонн у 2016/17 році. "Сприятливі опади у вересні та жовтні були ідеальними для циклу зростання", — сказав виконавчий директор ABARES Стів Хетфілд-Доддс у заяві електронною поштою.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини