Головна Новини Світ Решта світу Експерт: австралійський і американський лідери вчинили цинічно, але і справедливо, в Парижі не можуть прийти в себе
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: австралійський і американський лідери вчинили цинічно, але і справедливо, в Парижі не можуть прийти в себе

Париж назвав угоду Австралії і США непередбачуваним «ударом в спину» в стилі Дональда Трампа

17 вересня 2021, 08:15 comments1001
Поділіться публікацією:

Австралія розірвала контракт про закупівлю дизельних субмарин у французької компанії Naval Group загальною вартістю 43 мільярди доларів. Замість цього Канберра побудує атомні субмарини в партнерстві з Вашингтоном. Париж назвав угоду Австралії і США непередбачуваним "ударом в спину" в стилі Дональда Трампа. Як інформує видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в Facebook пише політичний оглядач, блогер Олександр Юсупов.

Експерт: австралійський і американський лідери вчинили цинічно, але і справедливо, в Парижі не можуть прийти в себе

Джо Байден Фото: з відкритих джерел

Він зазначає, як би там не було, але практично не відрізняється така поведінка Австралії і США від дій Франції і Німеччини, в грудні 2020-го, які пролобіювали підписання інвестиційної угоди між ЄС і Китаєм незважаючи на спроби Джо Байдена провести консультації і виробити спільну позицію. Що ж стосується Австралії, яка знаходиться під китайськими санкціями, то очевидно для неї угода з США набагато вигідніша, адже вона дає можливість стати сьомою країною на планеті, в якої є субмарини з ядерними реакторами, і зблизитися з Вашингтоном для стримування все більш агресивного Пекіна. Як висновок, австралійський і американський лідери вчинили дуже цинічно, але і справедливо.

Олександр Юсупов зазначає, в цілому весь цей епізод веде до ще більш глобального питання — про місце ЄС у світовій геополітиці.

"Чи будуть Париж, Берлін та інші стрімко збільшувати свою роль в геополітиці, включаючи спільну з Вашингтоном протидію Пекіну і Москві? Або європейські столиці продовжать за великим рахунком слідувати своїм економічним інтересам, покладаючись при цьому на США в питанні забезпечення безпеки? Очевидно другий варіант не влаштовував адміністрацію Трампа, не влаштовує він і адміністрацію Байдена, і не повинно це влаштовувати саму Європу, бо захист міжнародного права, демократії і стабільності є спільним інтересом. У Пекіна, Москви, Тегерана і багатьох інших цілі протилежні", — зазначив Юсупов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерт розповів, що зажадають Штати у України на заміну на поставку "Залізного куполу".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини