Головна Новини Світ Решта світу Фінляндія дала жорстку відповідь на вимоги Кремля не розширювати НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія дала жорстку відповідь на вимоги Кремля не розширювати НАТО

Глава уряду країни наголосила, що кожна країна має право самостійно вирішувати свою політику

3 січня 2022, 14:15
Поділіться публікацією:

Президент Фінляндії Саулі Нійністе та прем'єр-міністр Санна Марін жорстко відреагували на ультимативну вимогу Росії не розширювати Північноатлантичний Альянс шляхом приєднання Фінляндії та Швеції. Пізніше ця вимога торкнулася України та Грузії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Радіо Свобода".

Фінляндія дала жорстку відповідь на вимоги Кремля не розширювати НАТО

Прапор Фінляндії. Фото з відкритих джерел

Керівництво Фінляндії заявило, що фіни самі вирішуватимуть, коли робити заявку в НАТО про приєднання до цього військово-політичного союзу. Президент Фінляндії заявив, що тільки фінський народ сам вирішить, до кого йому приєднуватися.

Своєю чергою глава уряду наголосила, що Фінляндія вже засвоїла уроки історії та більше не допустить, щоб хтось вирішував за фінів їх долю. Тому Фінляндія нікому не готова поступатися правом вибору.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти проаналізували, чому план президента РФ Путіна про те, щоб переконати президента США Байдена телефоном прийняти свої пропозиції, провалився. Попри короткі повідомлення пресслужб Білого дому та Кремля про підсумки переговорів все ж таки перевага на стороні Вашингтона.

Дипломат Вадим Трюхан вважає, що головне, що вдалося Байдену – це втягнути Москву у переговорний процес щодо Донбасу попри постійні заяви Кремля про те, що Росія жодним боком не причетна до виконання Мінських угод.

Політичний експерт Віктор Бобиренко звертає увагу на час, коли відбулися переговори. Коли Байден і Путін говорили телефоном, то у Москві вже було майже північ. Сонний Путін чекав на дзвінок від Байдена, коли той, ситно пообідавши, вирішив зателефонувати йому, адже різниця між Москвою та Вашингтоном у часі – 8 годин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини