Головна Новини Світ Решта світу Фінляндія на три тижні оголосила локдаун
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія на три тижні оголосила локдаун

Уряд запевняє, що через три тижні локдауна старшокласники та учні гімназій і профучилища повернуться до своїх освітніх установ

8 березня 2021, 23:10
Поділіться публікацією:

У Фінляндії з 8 березня в більшості регіонів країни почався локдаун, який триватиме до 28 березня. Об це повідомляє Yle. Старшокласників та учнівської молоді та профучилища перевели на віддалене навчання на три тижні.

Фінляндія на три тижні оголосила локдаун

Фінляндія (фото з відкритих джерел)

Парламент затвердив законопроект, згідно з яким з сьогоднішнього дня на три тижні закриваються ресторани в 15 регіонах, тобто по всій країні, крім Північного Саво, Північної Карелії, Кайнуу і Центральної Похьянмаа. Ресторани мають право продавати їжу на винос.

Комендантська година вводиться не буде. Заклади, які надають базові послуги, такі як магазини, банки або перукарні, не стануть на.

Уряд запевняє, що через три тижні локдауну старшокласники та учні гімназій і профучилища повернуться до своїх освітніх установ, а ресторани знову відкриються з деякими обмеженнями.

Нагадаємо, починая з сьогоднішнього дня, 25 січня, в Україні пом'якшили карантинні заходи. Про те, чи можуть ввести ще один локдаун в країні навесні, і від чого це залежить, в ефірі телеканалу Україна 24 розповів глава МОЗ Максим Степанов. Так, за його словами, після закінчення жорсткого карантину деякий час потрібно буде спостерігати за тим, як зміниться ситуація з захворюваністю по регіонах. Потім можна переходити до адаптивного карантину. Тобто, відбудеться послаблення обмежень. Однак деякі все ж продовжать діяти.

Також Степанов розповів, чи виправдали себе обмеження під час січневого локдауну, від яких українці, м'яко кажучи, були в шоці. Йдеться про заборону продажу деяких товарів, які лежали на полицях супермаркету, закриті обмежувальною стрічкою. На це глава МОЗ відповів, що жодне обмеження не було введено даремно. Це було зроблено з тією метою, що в магазинах буде перебувати менша кількість покупців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://yle.fi/
comments

Обговорення

Нигилист

9 березня 2021, 00:16

В ближайшие 3 недели в Финляндию - ни ногой.


Новини