Головна Новини Світ Решта світу Газові протести в Казахстані переросли у зіткнення з поліцією
commentss НОВИНИ Всі новини

Газові протести в Казахстані переросли у зіткнення з поліцією

3 січня на вулиці міста вийшли сотні місцевих мешканців

5 січня 2022, 00:52
Поділіться публікацією:

У Казахстані третій день протестують через підвищення цін на скраплений газ. Стихійні протести переросли у зіткнення з поліцією. Про це повідомляє міжнародне інформаційне агентство Reuters. Протести в Казахстані розпочалися кілька днів тому у місті нафтовиків Жанаозене, поряд із Каспійським морем, після різкого підвищення вартості зрідженого газу, яким у регіоні заправляють більшість автомобілів.

Газові протести в Казахстані переросли у зіткнення з поліцією

Казахстан - фото з відкритих джерел

3 січня на вулиці міста вийшли сотні місцевих мешканців. Ніч вони провели на міській площі, там зібралося понад тисячу людей. Також на головній площі провели ніч сотні протестувальників у місті Актау. Учасників протесту було підтримано у кількох містах країни. Затримано, за попередніми даними, близько 100 людей. В Алмати повідомлялося про затримання близько 20 людей. У місті було перекрито центральну площу — туди не пускали пішоходів та автотранспорт, виставлено поліцейський кордон, повідомлялося про перебої в роботі інтернету.

Четвертого січня в Актобі, на північному заході Казахстану, водії автомобілів, протестуючи проти підвищення цін на пальне, прорвали поліцейський кордон та пройшли до будівлі міського акімату. Протестувальники вимагали зниження цін на автомобільний газ із 120 до 50 тенге. Лунають також і гасла з вимогою залишити політику колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва. Жителі столиці Казахстану Нур-Султан колоною пройшли містом. Вони вигукували гасло "Старий, йди!" із закликом до Назарбаєва піти з політики.

Нагадаємо, протестуючі в Нідерландах відбувся в неділю, 2 січня на вулицях Амстердама в знак протесту проти заходів уряду щодо запобігання коронавірусу, ігноруючи заборону уряду на демонстрації





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини