Головна Новини Світ Решта світу Генеральний директор Moderna: вакцини проти нового штаму будуть менш ефективними
commentss НОВИНИ Всі новини

Генеральний директор Moderna: вакцини проти нового штаму будуть менш ефективними

Ефективність вакцини під сумнівом через недостатню кількість даних стосовно нового штаму

30 листопада 2021, 13:01
Поділіться публікацією:

Генеральний директор Drugmaker Moderna Стефан Бансел у вівторок, 30 листопада, викликав нову тривогу на фінансових ринках після того, як попередив, що вакцини проти COVID-19 навряд чи будуть настільки ефективними проти штаму Omicron, на відміну від Delta. Про це повідомляє Reuters.

Генеральний директор Moderna: вакцини проти нового штаму будуть менш ефективними

Вакцинація - фото з відкритих джерел

Ф'ючерси на нафту впали більше ніж на долар, австралійська валюта впала за рік, і Nikkei відмовився від прибутку, оскільки коментарі Стефана Бансела викликали побоювання, що неефективність вакцин може призвести до нових захворювань і госпіталізацій, через що пандемія триватиме й надалі.

"Думаю, не існує світу, де ефективність була б на такому самому рівні, як у нас із Delta. Я думаю, що буде падіння ефективності вакцини. Нам потрібно чекати на дані. Але всі вчені, з якими я спілкувався, зазначили, що все буде не дуже добре", — сказав генеральний директор Moderna Бансел в інтерв’ю Financial Times .

Moderna не відповіла на запит Reuters прокоментувати інтерв'ю про те, коли вона очікує отримати дані про ефективність своєї вакцини проти Omicron, яка, за словами Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), несе "дуже високий" ризик сплеску зараження. 

Раніше Бансел заявив на CNBC, що приблизно через два тижні має бути більше ясності щодо ефективності вакцин проти Omicron і що можуть знадобитися місяці, щоб почати поширення вакцини, яка працює проти нового штаму.

ВООЗ і вчені також зазначили, що це може зайняти від кількох днів до кількох тижнів, щоб зрозуміти рівень серйозності штаму.

Як повідомляли раніше "Коментарі", експерти з компанії Pfizer обіцяють адаптувати свою вакцину до штаму Omicron.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини