Головна Новини Світ Решта світу Громадський транспорт не працюватиме майже місяць: які обмеження вводять у Грузії
commentss НОВИНИ Всі новини

Громадський транспорт не працюватиме майже місяць: які обмеження вводять у Грузії

У країні продовжують вводити жорсткі карантинні обмеження

12 серпня 2021, 19:30
Поділіться публікацією:

У Грузії через нову хвилю спалаху COVID-19 вводять жорсткі карантинні обмеження. Уряд Грузії вже прийняв рішення про зупинку роботи громадського транспорту на три тижні. Про це повідомляє Ехо Кавказу.

Громадський транспорт не працюватиме майже місяць: які обмеження вводять у Грузії

В Грузії зупинили громадський транспорт, фото Anadolu Agency

З суботи, 14 серпня, до 4 вересня муніципальний транспорт їздити не буде. За словами очільника оперативного штабу міжвідомчої координаційної ради по боротьбі з COVID-19 Георгія Гібрадзе, міжміські рейси скасовувати не будуть.

У Грузії тимчасово вводять заборону на проведення масових культурних та спортивних заходів. Також зачинять дитячі розважальні центри й обмежать роботу закладів громадського харчування. За порушення карантинних вимог чи проведення весіль, поминок, ювілеїв заклади штрафуватимуть на понад 3 тисячі доларів (більше 86 тисяч грн).

У свою чергу голова Національного центру з контролю захворювань Аміран Гамкрелідзе подав пропозицію обмежити відвідування фітнес-центрів та салонів краси. Відвідувати ресторани, фітнес-центри  та салони без обмежень зможуть лише вакциновані громадяни. Решті доведеться пред'явити негативний результат ПЛР-тесту, зробленого протягом останніх 72 годин, або експрес-тесту на антиген, зробленого протягом останніх 24 годин. Втім, ця пропозиція ще розглядається.

Більшість грузинів знову почне працювати з дому. 

Раніше повідомлялося, що в Грузії повернули обов'язковий масковий режим навіть на вулиці, якщо збирається група понад п'ять осіб. Порушники будуть оштрафовані на шість доларів (приблизно 173 гривні).

В країні щодня реєструють понад 5 тисяч нових випадків зараження COVID-19.  На 12 серпня в Грузії хворіє на COVID-19 понад 10% населення — 47 627 осіб. Різке зростання кількості інфікованих спостерігається з липня.

Як повідомляв портал "Коментарі", перед візитом Зеленського Грузія помилувала двох українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини