Головна Новини Світ Решта світу Індія призупинила експорт вакцин AstraZeneca
commentss НОВИНИ Всі новини

Індія призупинила експорт вакцин AstraZeneca

Зараз COVAX отримав 17,7 мільйонів доз AstraZeneca

25 березня 2021, 05:07
Поділіться публікацією:

Індія тимчасово призупинила експорт найбільших партій вакцин від коронавірусної інфекції AstraZeneca, що виробляється на потужностях Serum Institute. Про це повідомляє Reuters.

Індія призупинила експорт вакцин AstraZeneca

AstraZeneca (фото з відкритих джерел)

Рішення про зупинку експорту пов'язане з ростом заражень в країні і задоволенням внутрішнього попиту.

Очікується, що зазначений крок вплине на ініціативу ВООЗ — COVAX, яка покликана надати вакцину від коронавірусу для близько 180 країн. Зараз COVAX отримав 17,7 мільйона доз AstraZeneca. В цілому ж Індія вже експортувала 60,5 мільйонів доз препарату, виробленого в Serum Institute.

На сайті міністерства закордонних справ країни зазначено, що з 25 березня вакцини не будуть експортувати, тому що Індія має намір скерувати зусилля на імунізацію власного населення.

Офіційних коментарів в МЗС країни ще не дали. Також не прокоментувало цю інформацію і ЮНІСЕФ, який займається вакцинацією в рамках COVAX.

Нагадаємо, комітет Всесвітньої організації охорони здоров'я з безпеки вакцин заявив, що користь Covid-вакцини AstraZeneca переважує її ризики. Водночас державам рекомендували продовжувати моніторити повідомлення про можливі побічні ефекти. Про це повідомляє прес-служба ВООЗ 19 березня. У комітеті рекомендували надати медпрацівникам відповідну освіту, щоб вони могли розпізнавати ознаки і симптоми всіх серйозних побічних ефектів після вакцинації будь-яким препаратом. При цьому країнам рекомендували продовжувати моніторинг безпеки всіх вакцин від Covid-19 і сприяти повідомленнями про ймовірні побічні ефекти.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини