Головна Новини Світ Решта світу Іран виплатить по 150 тисяч доларів родинам загиблих в збитому "Боїнгу"
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран виплатить по 150 тисяч доларів родинам загиблих в збитому "Боїнгу"

Компенсація буде надана сім'ям 176 жертв авіакатастрофи

30 грудня 2020, 17:45
Поділіться публікацією:

Влада Ірану виплатить компенсацію в розмірі 150 тисяч доларів родинам кожного загиблого під час авіакатастрофи літака Boeing компанії "Міжнародні авіалінії України", який було збито на початку 2020 року в Тегерані. Дану інформацію надало іранське інформагенція IRNA.

Іран виплатить по 150 тисяч доларів родинам загиблих в збитому "Боїнгу"

Іран виплатить компенсацію в 150 тисяч доларів за кожну жертву авіатрощі Boeing. Фото: РІА Новини

"Кабінет міністрів затвердив якомога швидше виділити 150 000 доларів чи еквівалент у євро на компенсації родинам кожної з жертв катастрофи літака Міжнародних українських авіаліній", — зазначається в заяві іранського уряду.

Віцепрезидент Ірану з правових питань повідомив, що гроші, звичайно не можуть полегшити біль від катастрофи, проте "є зобов'язання поважати права людей". Розмір компенсацій, який буде виплачений владою Ірану постраждалим, не відрізнятиметься в сумі, незалежно від громадянства жертв.

Нагадаємо, що під час авіатрощі загинуло 176 людей. З них 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Літак злетів восьмого січня. Через недовгий час, він розбився.

Boeing 737-800 було збито помилково. Це визнала іранська влада. Майже п'ять місяців Україна та Іран вели переговори щодо розслідування трагедії та компенсації за збиття літака.

Раніше влада Ірану вирішила відкликати рішення і не виплачувати сім'ям загиблих в катастрофі літака МАУ. Компенсація спричинила дискусії в іранському суспільстві.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомив, що в Ірані опублікували остаточні результати звіту про катастрофу літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" рейсу, який впав від пострілу ракетного комплексу. Літак швидше за все був збитий, як тільки він вилетів міжнародного аеропорту. Загинули всі пасажири борту. У літаку летіли громадяни семи країн світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини