Головна Новини Світ Решта світу Ізраїль оцінив ймовірність великої війни між Росією й Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль оцінив ймовірність великої війни між Росією й Україною

Ізраїльський міністр заспокоїв: "світової війни" найближчим часом не буде

3 лютого 2022, 12:02
Поділіться публікацією:

В Ізраїлі вважають, що схвильованість Заходу щодо можливого російського вторгнення в Україну надто перебільшена та напруженості між Україною та Росією не варто чекати найближчим часом. Як передає портал "Коментарі", таку думку висловив глава МЗС країни Яір Лапід, пише "Axios".

Ізраїль оцінив ймовірність великої війни між Росією й Україною

Глава МЗС країни Яір Лапід. Фото з відкритих джерел

Ізраїльський дипломат зазначив, на сьогодні немає жодних підстав стверджувати, що та напруга, яка є на українсько-російському кордоні, може призвести до якихось небезпечних наслідків, що, наприклад, розпочнеться чергова світова війна. Ізраїль вважає, що найближчим часом не станеться жодної конфронтації.

При цьому Яір Лапід зазначив, що через конфлікти та суперечки України та Росії Ізраїль опинився у дуже непростій ситуації. Все через те, що у РФ знаходиться друга за величиною єврейська громада у світі, а п'ята за величиною – в Україні. Саме тому Ізраїль має робити дуже обережні кроки, оцінюючи цей конфлікт. Переговори з Іраном щодо ядерної угоди більше не на першому місці.

Яір Лапід заявив, що поки весь цивілізований світ сконцентрував всю свою увагу на українсько-російському конфлікті, практично залишилося поза увагою те, що відбувається з Іраном. Голова МЗС Ізраїлю висловив думку, що США мають уважніше поставитися до переговорів з Іраном щодо ядерної угоди. Це може надалі запобігти небезпечним речам.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава Білого Дому Джо Байден готовий на підвищення ставок у протистоянні з Путіним. Експерти розповіли, навіщо США перекидають елітні війська до Східної Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини