Головна Новини Світ Решта світу Кліматичні ризики: дослідники заявили, що є гарні новини
commentss НОВИНИ Всі новини

Кліматичні ризики: дослідники заявили, що є гарні новини

Світові компанії стали більше досліджувати кліматичні ризики свого бізнесу

24 грудня 2021, 11:29
Поділіться публікацією:

Згідно з опитуванням Глобальної асоціації спеціалістів із ризиків (GARP), 90% з 72 керівників провідних фінансових компаній стали більше приділяти уваги оцінкам кліматичних ризиків та управлінню ними. Про це пише Forbes.

Кліматичні ризики: дослідники заявили, що є гарні новини

Компанії стали більше приділяти уваги кліматичним ризикам, фото з відкритих джерел

Наприклад, компанія JPMorgan Chase JPM заявила про наміри інвестувати в проекти, що допомагатимуть боротися зі зміною клімату та соціальною нерівністю. В компанії планують витратити на це щонайменше 2,5 трильйона доларів протягом 10 років.

У своїй корпоративній звітності кліматичні ризики показують й інституційні інвестори, такі як BlackRock BLK, Vanguard Group і Каліфорнійська система пенсійного забезпечення державних службовців.

Чимало університетів, державних пенсійних фондів почали інвестувати в запаси викопного палива. У компаніях на 91% збільшилася кількість персоналу, який займається оцінкою кліматичних ризиків. 

Близько 65% опитаних компаній та виробників повідомили, що регулюючі органи вимагають, щоб вони повідомляли про ризики, пов’язані з кліматом. Однак поки що кліматичний ризик не оцінюється належним чином. Ризики не включають в ціну товарів, або включають лише частково.

"Протягом останніх кількох років, коли ми розглядали управління кліматичними ризиками та стратегії, розроблені фінансовими установами, ми бачимо, що компанії значно розвивають свої можливості. Більше компаній проводять аналіз кліматичних сценаріїв і вживають заходів на його основі, хоча вражає, наскільки мало прогресу досягнуто у впровадженні кількісних показників у повсякденне управління ризиками", — каже Джо Пейслі, президент Інституту ризиків GARP.

Як повідомляв портал "Коментарі", більшість світових власників активів зосереджуються на розкритті інформації про зміну клімату, намагаючись вибрати переможців переходу до низьковуглецевої економіки та оцінити ризики для своїх бізнесів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини