Головна Новини Світ Решта світу Колишнього кардинала Ватикану вперше звинуватили в згвалтуванні підлітка
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишнього кардинала Ватикану вперше звинуватили в згвалтуванні підлітка

МакКаррік став першим кардиналом в США, якому коли-небудь пред'являли кримінальне обвинувачення в сексуальному злочині проти неповнолітнього

30 липня 2021, 04:36
Поділіться публікацією:

В Америці час від часу спалахують скандали щодо священнослужителів. Як стало відомо недавно колишнього кардинала Теодора МакКарріком, який був позбавлений сану за сексуальне насильство, звинуватили в зґвалтуванні підлітка під час весільного прийому в Массачусетсі в 1974 році. про цьому зі посиланням на The Boston Globe повідомляє The Associated Press.

Колишнього кардинала Ватикану вперше звинуватили в згвалтуванні підлітка

Теодор МакКаррік (фото з відкритих джерел)

МакКаррік став першим кардиналом в США, якому коли-небудь пред'являли кримінальне обвинувачення в сексуальному злочині проти неповнолітнього.

Позивач стверджує, що насильство почалося, коли він був маленьким хлопчиком. Чоловік вказав, що під час весільного прийому його брата в коледжі Уеллслі в червні 1974 року, коли потерпілому було 16 років, МакКаррік висловив бажання поговорити з хлопцем наодинці нібито через скарги батька на те, що син "бешкетує і не ходить до церкви".

За словами позивача, МакКаррік зґвалтував його в гардеробній, після чого попросив прочитати "Отче наш" і "Радуйся, Маріє". Пізніше, стверджує він, сексуальне насильство неодноразово повторювалося.

Нагадаємо, 47-річного жителя Львова, колишнього керівника не зареєстрованої молодіжної християнської організації, підозрюють в розбещенні та зґвалтуванні неповнолітніх дівчаток. За даними джерела, обвинуваченим є Роман Московченко, який раніше керував християнською спільнотою "Діти Христа". Проти нього вже відкрито 11 кримінальних проваджень, які налічують 147 епізодів статевих злочинів, які чоловік здійснював з 2005 року. Повідомляється, що потерпілими було шість дівчаток у віці від 11 до 14 років.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини