Головна Новини Світ Решта світу Компанія Walmart оголосила про створення власної криптовалюти: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Walmart оголосила про створення власної криптовалюти: що відомо

Американські компанії планують створити власні токени для метавсесвіту

20 січня 2022, 08:00
Поділіться публікацією:

Компанія Walmart планує створити власну криптовалюту і колекції нерозмінних токенів або NFT. Також повідомляється, що має намір виробляти та продавати віртуальні товари, включаючи електроніку, предмети декору, іграшки, спортивні товари та засоби особистої гігієни. Про це повідомляє CNBC. 

Компанія Walmart оголосила про створення власної криптовалюти: що відомо

Walmart створить криптовалюту, фото з відкритих джерел

За даними Управління патентів і товарних знаків США, Walmart подала відповідні заявки 30 грудня. Загалом подано сім окремих заяв. В компанії наголосили, що постійно тестують нові ідеї та технології.

З тих пір, як Facebook оголосив, що змінює назву своєї компанії на Meta, сигналізуючи про свої амбіції за межами соціальних мереж, компанії поспішають з’ясувати, як вони впишуться у віртуальний світ.

На початку листопада Nike подала низку заявок на торговельну марку, в яких передбачалися її плани щодо продажу віртуальних брендових кросівок та одягу. Пізніше того ж місяця компанія заявила, що об’єднується з Roblox, щоб створити онлайн-світ під назвою Nikeland. У грудні 2021 року вона купила компанію віртуальних кросівок RTFKT.

Ритейлер одягу Gap також почав продавати NFT своїх культових світшотів з логотипом. Виробник одягу сказав, що його NFT будуть коштувати в межах приблизно від 8,30 до 415 доларів і поставлятимуться з фізичним балахоном.

Запуск NFT дає можливість компаніям "токенізувати" фізичні продукти та послуги, щоб допомогти знизити витрати на трансакцію в Інтернеті. А для таких люксових брендів, як Gucci і Louis Vuitton, NFT можуть служити формою аутентифікації матеріальних і дорожчих товарів, зазначає CB Insights.

В міру того, як більше споживачів знайомляться з метавсесвітом і предметами, що зберігаються в блокчейні, все більше роздрібних продавців захочуть створити навколо нього власну екосистему.

Як повідомляв портал "Коментарі", на сайті Верховної Ради зареєстрували законопроект щодо оподаткування криптовалюти в Україні. Віртуальні активи українців будуть оподатковуватися. Однак ставка податку не висока — п'ять відсотків та військовий збір в розмірі півтора відсотка. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини