Головна Новини Світ Решта світу Коронавірусна криза в Індії: з лікарень крадуть кисень
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірусна криза в Індії: з лікарень крадуть кисень

Запевнення влади, що запасів кисню досить, що не заспокоюють людей на тлі щоденного приросту хворих

23 квітня 2021, 03:22
Поділіться публікацією:

За добу в країні зареєстровано понад 315 тис. тих, що заразилися. Влада країни запевняє, що кисню в лікарнях досить, проте місцеві жителі нападають на клініки і крадуть звідти балони з киснем.

Коронавірусна криза в Індії: з лікарень крадуть кисень

Коронавірусние колапс в Індії (фото з відкритих джерел)

Як повідомляє місцева влада, інцидент стався в індійському штаті Мадхья-Прадеш, де місцеві жителі викрадали кисневі балони зі складу районної лікарні в місті Дамо. Охорону лікарні взяла під контроль поліція.

"Поліція і районна адміністрація були проінформовані про подію в понеділок. У вівторок це повторилося знову. Поліція знову була проінформована, але при таких обставинах лікарям і фельдшерам стає все важче виконувати свої обов'язки", — повідомила цивільний хірург лікарні Дамо доктор Мамта Тімоті.

Нагадаємо, імунолог Борис Донський заявив, що влітку в Україні може не бути істотних сплесків епідемії коронавірусу, якщо не з'являться нові, більш агресивні штами COVID-19. За позитивним сценарієм, до літа в Україні може з'явитися колективний імунітет. У разі відсутності за останні один-два місяці мутацій коронавірусу, які принципово знизять ефективність імунної пам'яті проти нього, до літа епідемія може піти на спад, бо не буде кого інфікувати. "Якщо мутує достатньо, тоді починаємо все з нуля, і всі, хто вже імунний, стануть неімунними. Такий прогноз є і він має підстави", — розповів Донський про інше ймовірний сценарій. Однак медик зазначив, що вірус не може змінювати спайк-білок як завгодно. Цей зв'язок він пояснив на прикладі замку і ключа.

Раніше портал "Коментарі" писав, що імунолог відповів на один з поширених питань про вакцинацію в Україні: чи можна робити щеплення різними вакцинами від коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

23 квітня 2021, 10:13

Не зря украинские власти в Индии закупают вакцины. Нашли близкую по духу нацию, где воруют не меньше.

xxxx

23 квітня 2021, 03:35

Горячие девушки хотят основательно траха во все дырки, дают без денег и разговоров ----- http://srt.vg/kiska


Новини