Головна Новини Світ Решта світу Козак після зустрічі з Санду розповів, за яких умов Росія готова «допомогти Молдові»
commentss НОВИНИ Всі новини

Козак після зустрічі з Санду розповів, за яких умов Росія готова «допомогти Молдові»

Посланець Кремля розповів про перспективи зустрічі Путіна і Санду

11 серпня 2021, 22:30
Поділіться публікацією:

Заступник глави адміністрації президента Росії Дмитро Козак провів відверту розмову з президентом Молдови Майєю Санду в Кишиневі, після чого розповів журналістам про умови, коли буде можлива зустріч президентів двох країн, а також за яких обставин Росія погодиться надати допомогу Молдові. Як інформує видання "Коментарі", про це пише NewsMaker.

Козак після зустрічі з Санду розповів, за яких умов Росія готова «допомогти Молдові»

Санду і Козак. Фото: publika.md

Дмитро Козак розповів, що головною темою під час зустрічі з Санду було Придністров'я, як болюче питання, а також утилізація боєприпасів на цій території, що дуже турбує Молдову. Також окремо було обговорено питання торгівлі двох країн і газове питання. Що стосується можливого прямого діалогу Майї Санду і Володимира Путіна, то Дмитро Козак попросив журналістів не забігати наперед і дочекатися, поки вдасться виконати ті питання, про які він сказав раніше. Якщо буде просування в реалізації тих тем, які обговорили, то зустріч двох глав держав не виключена. Раніше сама Санду неодноразово публічно заявляла, що налаштована на особисту зустріч з Путіним якомога швидше.

За словами Дмитра Козака, Москва може допомогти Кишиневу, але тільки на взаємовигідних умовах, не на шкоду своїм національним інтересам. В цілому глава адміністрації президента Росії заявив, що розмовою з президентом Молдови залишився задоволений. Є всі підстави говорити, що просування в питанні співпраці між двома країнами може відбутися.

Читайте раніше на порталі "Коментарі" — "Коментарі" розбиралися, наскільки виправдалися очікування від зустрічі президентів України і Молдови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://newsmaker.md/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини