Головна Новини Світ Решта світу Кривавий наказ Кім Чен Ина: чому стратили чиновників у Північній Кореї
commentss НОВИНИ Всі новини

Кривавий наказ Кім Чен Ина: чому стратили чиновників у Північній Кореї

В Північній Кореї стратили до 3 десятків чиновників, які не запобігли наслідкам повені

4 вересня 2024, 18:03
Поділіться публікацією:

Північна Корея розстріляла кілька десятків регіональних чиновників після катастрофічних повеней, що обрушилися на північні регіони країни наприкінці липня. Про це повідомили TV Chosun із посиланням на неназваного представника уряду Південної Кореї.

Кривавий наказ Кім Чен Ина: чому стратили чиновників у Північній Кореї

Північна Корея стратила чиновників

"Зрозуміло, що від 20 до 30 кадрів були масово розстріляні в районі Сухе наприкінці минулого місяця", — заявив урядовий чиновник виданню TV Chosun, додавши, що серед підозрюваних у скоєнні злочину був звільнений секретар партії Кан Бонг Хун.

За інформацією північнокорейських державних ЗМІ, повені завдали значної шкоди інфраструктурі та економіці регіону. У місті Сінийджу та прилеглому повіті Ийджу, які є важливими торговельними центрами з Китаєм, затоплено близько 4100 будинків, зруйновано дороги та залізничні колії, а також знищено приблизно 3000 гектарів сільськогосподарських угідь. Близько 5000 осіб вдалося врятувати під час рятувальних операцій, повідомило Корейське центральне інформаційне агентство.

Попри офіційні заяви, інформація про точну кількість загиблих залишається обмеженою. За даними південнокорейських медіа, лише в одному з постраждалих районів провінції Чаганг могли загинути до кількох тисяч людей. Деякі тіла були знайдені під час розчищення ґрунту після зниження рівня води, що свідчить про масштаби трагедії.

Офіційні північнокорейські ЗМІ не повідомляли про жертви стихійного лиха, але оприлюднили фотографії Кім Чен Ина, який особисто контролював рятувальні роботи.                                                                                     



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини