Головна Новини Світ Решта світу Курортний сезон: Болгарія оновила вимоги в'їзду для українських туристів
commentss НОВИНИ Всі новини

Курортний сезон: Болгарія оновила вимоги в'їзду для українських туристів

Для в'їзду в Болгарію українцям потрібно буде надати один із перечислених документів

28 травня 2021, 07:49
Поділіться публікацією:

Влада Болгарії дещо змінила вимоги в'їзду для українських туристів на період з 1 червня до 31 липня 2021 року. Дану інформацію надав консульський відділ посольства України в Республіці Болгарія на сторінці в Facebook.

Курортний сезон: Болгарія оновила вимоги в'їзду для українських туристів

Болгарія змінила умови в'їзду для українців - деталі. Фото: files.tpg.ua

Так дипломати попереджують про зміни при перетині кордону. Насамперед для в'їзду українці повинні надати один із встановлених документів. 

Туристи можуть показати сертифікати вакцинації, який підтверджує проходження повного курсу. В документі має бути вказано особисті дані громадянина, дата народження, дати вакцинації, торгове найменування та номер партії вакцини проти COVID-19, назва виробника/власника реєстраційного посвідчення, країна, в якій воно видане, та назва компетентного органу, який його видав.

Ще один документ, який прийматимуть на кордоні — сертифікат, який підтверджує негативний результат тестування на COVID-19. 

ПЛР-тест повинен бути зроблений за 72 години до перетину кордону.  Швидкий антигенний тест — за 48 годин до в’їзду в країну.

Прийматимуть на кордоні ще один документ, в якому має бути вказано, що особа перехворіла на коронавірус. В документі мають бути вказані особисті дані особи згідно з паспортом громадянина України для виїзду за кордон (латинською мовою), відомості про лабораторію, що провела дослідження (найменування закладу, адреса та контактні дані), дата проведення тестування, а також прописаний латиницею метод (PCR або RAT) та позитивний результат (Positive).

Єдиний виняток — діти до п'яти років. Їм дозволяється перетинати кордон без вищезазначених документів.

Також сайт "Коментарі" розповідав, що ще одна туристична країна збирається відкрити кордони. Про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

андрей

28 травня 2021, 07:01

За 3 тысячи купили билеты на самолет в две стороны на двоих.На тэсты в сторону Болгарии содрали по 1 тысячи .По прилету аще по 650 гривен! Когда это вонючее так называемое государство перестанет наживаться на своих гражданах!


Новини