Головна Новини Світ Решта світу Квартал Червоних ліхтарів може зникнути з центру Амстердама
commentss НОВИНИ Всі новини

Квартал Червоних ліхтарів може зникнути з центру Амстердама

Фемке Халсема, перша жінка на посаді керівника найбільшого міста Нідерландів - Амстердама, має намір приступити до реалізації ініціативи в 2019 році

3 лютого 2021, 04:00
Поділіться публікацією:

Плани перенесення легендарного Кварталу Червоних ліхтарів з центру міста на його околицю озвучили влади Нідерландів. Таке рішення пов'язане з тим, що влада Нідерландів планують змінити вектор інтересу туристів і звернути їх увагу на більш цінні в культурному плані пам'ятки Амстердама, пише газета Guardian.

Квартал Червоних ліхтарів може зникнути з центру Амстердама

Амстердам (фото з відкритих джерел)

"Ці заходи спрямовані на те, щоб забезпечити розвиток культурного розмаїття і місцевої ідентичності" — йдеться в повідомленні мера Амстердама Фемке Халса.

В основному туристичному об'єкті Амстердама, — кварталі Червоних ліхтарів, знаходиться понад 300 скляних вітрин, що підсвічуються червоними лампами. У них знаходяться люди, що займаються проституцією, яка в Нідерландах абсолютно легальна.

Влада міста відзначили, що не виключено повне закриття зони Червоних ліхтарів.

Нагадаємо, і ніціатором пропозиції стала Фемке Халсема — мер Амстердама. Її підтримала більшість політиків. За словами мера міста, секс-працівниці кварталу все частіше піддаються нехтування, обивательства і тиску з боку туристів. Саме тому "центр еротики" вирішили перенести подалі від міста. Тепер робоче місце для секс-працівниць буде розташовуватися в околицях Амстердама, проте поки невідомо де. Самі робітниці кварталу виступили проти такого рішення. По-перше, їм буде важко добиратися до нового робочого місця. По-друге, жінки переживають, що тепер клієнти не зможуть їх знайти. Відповідно потік туристів значно зменшиться.

Раніше безліч туристів, які відвідували Амстердам, потрапляли в квартал червоних ліхтарів чисто випадково, оскільки район розташований в парі кварталів від центральної площі і центрального вокзалу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини