Головна Новини Світ Решта світу Лікування не існує: в якій країні виявили смертельно небезпечну лихоманку Марбург
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікування не існує: в якій країні виявили смертельно небезпечну лихоманку Марбург

Небезпечна хвороба вражає печінку, шлунково-кишковий тракт, а також центральну нервову систему пацієнта

10 серпня 2021, 12:56
Поділіться публікацією:

Не встигла заспокоїтися коронавірусна пандемія, як людство зіткнулося з новою небезпекою у вигляді хвороби. Цього разу вчених схвилював виявлений на території Гвінеї перший випадок захворювання на геморагічну лихоманку Марбург. Як повідомляє УНІАН, посилаючись на офіційну інформацію ВООЗ, хвороба настільки складна, що від неї ще немає ліків.

Лікування не існує: в якій країні виявили смертельно небезпечну лихоманку Марбург

У Гвінеї зафіксували перший випадок лихоманки Марбург. Фото з відкритих джерел

Пацієнт, який підхопив Марбург, був жителем одного з південних регіонів Гвінеї. Випадок інфікування — перший у цій країні, що змушує місцеву медичну систему хвилюватися через необхідність запобігання подальшому поширенню зарази.

Особливу увагу дослідники приділяють тому факту, що лікування проти цієї лихоманки не існує. Саме тому хворі помирають на руках у лікарів, які роблять все можливе для порятунку життя пацієнта. Нині рівень смертності зафіксовано вченими на рівні понад 80%.

Зазначимо, що Гвінея — не перша країна, яка зустрілася з цим захворюванням. Від лихоманки Марбург свого часу страждали громадяни Анголи, Кенії, Демократичної Республіки Конго, ПАР.

Також цю лихоманку називають хворобою зелених мавп. У пацієнта, який її підхопив, поступово починають відмовляти органи шлунково-кишкового тракту, а потім печінка. Також вражається значна частина центральної нервової системи.

До симптомів Марбурга відносять підвищення температури, озноб, головний біль, біль у суглобах, м'язах, горлі, животі, діарею. Також можливі висипи, кон'юнктивіт, нудота, блювота. При цьому захворюванні судини деяких органів або частин тіла у пацієнта можуть бути перенасичені кров'ю. До того ж, якщо відкриється кровотеча, то її часто просто неможливо зупинити.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні відразу у трьох людей виявили дуже рідкісне захворювання, через яке під шкірою можуть з'явитися живі паразити. Що відомо про непросту хворобу, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому українці перебувають на межі спалаху епідемії малярії. Всі деталі — у нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини