Головна Новини Світ Решта світу Мексика почала вакцинувати громадян проти COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Мексика почала вакцинувати громадян проти COVID-19

Спершу вакцинуватимуть медиків

24 грудня 2020, 09:30
Поділіться публікацією:

Сьогодні Мексика почала щеплювати першу чергу своїх громадян вакциною від коронавірусу. Поки вакцинуватимуть виключно медичних працівників. Про це повідомив міністр закордонних справ країни Марсело Ебрард.

Мексика почала вакцинувати громадян проти COVID-19

Мексика почала вакцинацію проти коронавірусу. Фото: uniclinic.com.ua

Поки Мексика отримала тільки 3000 доз вакцини Pfizer. Заплановано, що наступна партія складатиметься з 50 тисяч доз. Загалом до 31 січня країна планує отримати 1,4 мільйона одиниць вакцини.

Pfizer — не єдина компанія, яка постачатиме вакцину Мексиці. Країна  підписала угоди й з іншими виробниками.

За статистикою, в Мексиці зафіксовано понад 1,35 мільйона випадків COVID-19. Коронавірус призвів до смерті більш як 120 тисяч людей. 

Нагадаємо, що регулюючі органи США переглянуть інформацію з використання вакцини Covid-19 компанії Pfizer і BioNTech, після того, як у деяких пацієнтів спостерігалися рідкісні алергічні реакції. Двоє людей на Алясці, які отримали вакцину Pfizer-BioNTech, постраждали від реакцій, котрі також були зафіксовані у реципієнтів вакцини в Великобританії.

Також сайт "Коментарі" розповідав, що Україна затвердила план вакцинації проти COVID-19. Повідомляється, що цей документ буде гнучким, за потреби його актуалізуватимуть залежно від ситуації з COVID-19, оновлених даних про вакцини чи доступності самої вакцини проти хвороби.

Мета плану – протягом 2021–2022 років охопити вакцинацією проти коронавірусу щонайменше 50% населення України (це близько 20 млн людей). План оновлюватимуть кожні два тижні. Зазначається, що вакцинація від COVID-19 в Україні буде добровільною для усіх груп населення та професійних груп ризику.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини