Головна Новини Світ Решта світу На Алясці одночасно почали вивергатися відразу три вулкана
commentss НОВИНИ Всі новини

На Алясці одночасно почали вивергатися відразу три вулкана

Вулканічні острови, які утворюють так звану Алеутську дугу, є частиною подковообразной зони

16 серпня 2021, 23:43
Поділіться публікацією:

Вчені зафіксували на Алясці рідкісне явище — вперше за 7 років там одночасно активізувалися три вулкани. Вони поки не загрожують населеним пунктам і авіасполученню. Дослідники відзначили, що одночасно виверження вулканів тривають вже більше тижня, але зараз вони не становлять загрози для навколишніх населених пунктів і не порушують авіасполучення. Однак, вулканічна активність призвела до того, що на Алеутських островах, великому архіпелазі, який відходить на захід від півострова Аляска і служить кордоном між північною частиною Тихого океану і морем Берінга, постійно ведуться спостереження.

На Алясці одночасно почали вивергатися відразу три вулкана

Вулкан - фото з відкритих джерел

"На Алясці багато вулканів, і зазвичай ми бачимо в середньому одне виверження в рік. Три виверження одночасно — це не так часто, але таке трапляється ", — зазначив Метью Лоуен, геолог-дослідник з вулканічної обсерваторії Аляски.

Вулкан Павлова, Великий Ситкин і Семисопочний вулкан залишаються під помаранчевим рівнем загрози, що означає, що виверження тривають і виявлені незначні викиди попелу.

Вулканічні острови, які утворюють так звану Алеутську дугу, є частиною підковообразної зони, яку можна простежити уздовж краю Тихого океану, де відбувається безліч землетрусів і вулканічних вивержень. Цей регіон, відомий як Тихоокеанське "вогняне кільце", сейсмічно і вулканічно активний, оскільки розташований на кордоні кількох тектонічних плит, які постійно стикаються один з одним.

На Алясці одночасно почали вивергатися відразу три вулкана - фото 2

Нагадаємо, на острові Сицилія в Італії відбулося виверження вулкана Етна. За попередньою інформацією, ніхто не постраждав. Почалося виверження 9 серпня близько 1:40 ночі, завершилося близько 5:00 ранку. Витік лави з кратера супроводжувався гучним ревом. Місто поруч — Цафферана-Етні — покрило шаром вулканічного попелу. Через облака диму, навислої над містом Катанія, протягом 9 серпня скасували рейси з місцевого аеропорту. Гігантський потік лави попрямував до міста Валле-дель-Бове.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини