Головна Новини Світ Решта світу На Барбадосі обрали першого главу держави: хто ним став
commentss НОВИНИ Всі новини

На Барбадосі обрали першого главу держави: хто ним став

Державотворчі процеси ще триватимуть до грудня

21 жовтня 2021, 17:00
Поділіться публікацією:

На острові, що вийшов з-під влади британської корони, пройшли президентські вибори. За результатами виборів, 72-річна дама Сандра Мейсон стала новим президентом острова Барбадос. Про це відомо з Kevz Politics.

На Барбадосі обрали першого главу держави: хто ним став

Сандра Мейсон, фото з відкритих джерел

Мейсон раніше обіймала посаду генерал-губернатора Барбадосу, а тепер замінить королеву Єлизавету II. Жінка стала першим за всю історію президентом острова.

На посаді губернатора вона була три роки, з січня 2018 року. Також вона має державну нагороду — великий хрест Богоматері і Орденом Святого Михайла і Святого Георгія. Мейсон за освітою юрист, вела адвокатську практику та виконувала функції судді високого суду в Сент-Люсії і судді апеляційного суду в Барбадосі. Сандра має звання головної дами ордена Святого Андрія Барбадоського та дами Найсвятішого Ордена лікарні Св. Іоанна.

Острівна держава розташована в Карибському морі. Відомо, що держава має утворити нову владу та проголосити себе республікою до 30 листопада 2021 року. Парламент острова підтримав зміни до конституції щодо виходу з-під влади Великобританії. Схвалена поправка до конституції має скасувати Барбадоський Указ 1966 року Її Величності королеви Великобританії.

Острівну державу проголошено незалежною ще 1966 році, але республікою вона стане лише через 55 років. Острів перестане бути колонією англійської корони.

Як повідомляв портал "Коментарі", здоров'я королеви Британії похитнулося. Королева Великобританії 12 жовтня вперше прийшла з тростиною на офіційний публічний захід, який відбувся у Вестмінстерському абатстві. Її супроводжувала її донька принцеса Анна.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини