Головна Новини Світ Решта світу На Кубі впав і вибухнув метеорит
commentss НОВИНИ Всі новини

На Кубі впав і вибухнув метеорит

За даними датчиків, це не вибух земного походження

20 березня 2021, 15:53 comments1151
Поділіться публікацією:

Видання Cubadebate повідомляє, що в східній частині Куби, поблизу міста Моа, впав і вибухнув метеорит. За словами очевидців події, на небі було видно червоне і біле світіння, а після його зниження стався гучний вибух, передає ТСН.

На Кубі впав і вибухнув метеорит

На Кубі впав і вибухнув метеорит - фото: Gerardo Hernández/Vía Twitter

У Національній сейсмологічній службі Куби повідомили, що це був метеорит. Принаймні, про це свідчать всі ознаки. В організації також підкреслили, що їхні датчики зафіксували наземний вибух.

"За даними датчиків, це не вибух земного походження, оскільки це була подія з такими характеристиками, наша техніка зафіксувала ударну хвилю", — йдеться в повідомленні служби.

Нагадаємо, що не так давно жителям Австралії пощастило побачити рідкісне і незвичайне явище — падаючий метеорит. Відео з космічним об'єктом опублікували в соціальній мережі. Очевидець, на ім'я Даллас Кілпонен зазначив, що він побачив, як у небі пролітає метеор з палаючим хвостом з уламків. Астрофізик Австралійського національного університету Бред Такер заявив, що насправді падаючі метеори це зовсім не рідкість. Цього разу це трапилося в відносно не пізніше час, та ще й у вихідний день, коли багато хто перебував на вулиці. В основному, за його словами, це відбувається пізно вночі і цього просто ніхто не бачить.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що щодня на нашу планету падає багато космічного сміття, і часто це трапляється саме в безлюдних місцях. Це призводить до того, що більшість таких ефектних видовищ так і залишаються непоміченими людиною. Але бувають і винятки, коли за допомогою техніки вдається зафіксувати щось дійсно неймовірне.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини