Головна Новини Світ Решта світу На Ла-Пальмі дронамі рятували собак, які потрапили в пастку через потоки лави
commentss НОВИНИ Всі новини

На Ла-Пальмі дронамі рятували собак, які потрапили в пастку через потоки лави

Три занедбані собаки протягом декількох тижнів поневірялися в покинутому дворі, покритому вулканічним попелом на острові Ла-Пальма

20 жовтня 2021, 05:26
Поділіться публікацією:

На іспанському острові Ла-Пальма, де вже місяць триває виверження вулкана Камбре-Велья, планують місію для порятунку трьох кинутих собак з пастки лавових потоків. Про це пише британське видання Reuters. Три занедбані собаки протягом декількох тижнів поневірялися в покинутому дворі, покритому вулканічним попелом на острові Ла-Пальма. Тварин іноді годували за допомогою безпілотників, скидаючи пакети з їжею, але цього було мало — собаки виснажені.

На Ла-Пальмі дронамі рятували собак, які потрапили в пастку через потоки лави

Вулкан - фото з відкритих джерел


Досі нікому не вдалося з'ясувати, яким чином можна їх звідти забрати. Вертольотам заборонено летіти в цю зону через гарячий газ, який може пошкодити їх ротори. Врятувати тварин планує оператор безпілотників Aerocamaras. Його працівники розробили план порятунку собак і отримали дозвіл від офіційної влади. Хайме Перейра, генеральний директор Aerocamaras планує відправити безпілотник вагою 50 кг, обладнаний широкою мережею з дистанційним управлінням. З їх допомогою планують зловити собак одного за іншим і полетіти на безпечну відстань від потоків лави. Перейра стверджує, що це перший випадок, коли тварину рятували за допомогою безпілотника.


Для порятунку тварин у оператора буде тільки 8 хвилин: 4 хвилини, щоб заманити собаку в сітку, ще 4 — щоб вилетіти. Якщо не вкластися, акумулятор безпілотника може сісти в найбільш несприятливий момент — наприклад, над лавою. Випробувальні польоти продовжуються. Успіх місії залежить від того, як собаки відреагують на безпілотник.


Нагадаємо, на Канарських островах продовжує вивергатися вулкан під назвою Кумбре-Велья. Про це повідомляє видання УНІАН. За інформацією ЗМІ, за останній час активність вулкана посилилася. Його конус виявився частково зруйнований, в результаті чого величезні камені розміром з триповерхові будівлі впали вниз з пагорба. Розпечена вулканічна порода випливає з жерла спричинила пожежу на місцевому цементному заводі. Кільком тисячам громадян було наказано ізолюватися через небезпеку газу і диму.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини