Головна Новини Світ Решта світу На виборах в Ізраїлі лідирує блок Нетаньяху
commentss НОВИНИ Всі новини

На виборах в Ізраїлі лідирує блок Нетаньяху

22 березня в Ізраїлі відбулися четверті за два роки парламентські вибори

24 березня 2021, 05:15
Поділіться публікацією:

За прогнозами партія "Лікуд" разом з лідером, з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, може отримати 61 депутатський мандат, чого цілком достатньо для створення коаліції. Такі дані оприлюднили екзит-поли, передає Аljazeera.

На виборах в Ізраїлі лідирує блок Нетаньяху

Біньямін Нетаньяху - фото з відкритих джерел

За даними попередніх опитувань, "Лікуд" може набрати 31-33 мандати, "Шас" 8-9 мандатів, "Релігійний сіонізм" і "Яадут а-тора" — по 6-7 мандатів, партія "Яміна" — 7-8 мандатів.

Крім національного, однозначну перемогу Нетаньяху прогнозують екзит-поли телеканалів "Кешет-12" і "Решіт-13". На попередніх виборах праві і ліві партії отримували однакову кількість мандатів, що заважало сформувати уряд.

Нагадаємо, Ізраїль отримав першу партію вакцини від коронавірусу. Виробником препарату стала компанія Pfizer. Вакцину доставили літаком з Брюсселя. Всього партія містить 100 тисяч доз лікарського засобу.

Відзначається, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху вже висловив бажання випробувати вакцину на собі — він зголосився першим зробити щеплення і перевірити, наскільки ефективним є речовина на собі. Втім, дата початку масової вакцинації ізраїльтян поки не оголошується. Як повідомляв портал "Коментарі", у Великобританії почалася кампанія по вакцинації проти Covid-19. Першою щеплення отримала 90-річна британка Маргарет Кінан. Через тиждень їй виповниться 91 рік. Першим щепленим чоловіком став 81-річний чоловік Вільям Шекспір. Всього Британія закупила 40 млн доз. Жителі Чехії чекають вакцину від Covid-19 вже в січні. Відомо, що з початку року в Чехії почнуть робити щеплення літніх людей і групи ризику по здоров'ю, далі медпрацівників та вчителів. Для всіх передбачена безкоштовна вакцинація за рахунок страховки і страхових виплат. Чеський уряд замовило вакцини в Astra Zeneca, BioNTech і Pfizer, а також вакцини у Johnson & Johnson для 5,5 мільйона осіб у на суму 1,8 мільярда чеських крон (2,34 млрд грн) за спільним угодою з країнами ЄС і веде переговори з іншими виробниками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини