Головна Новини Світ Решта світу Названа країна, яка першою в світі узаконила біткойн
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа країна, яка першою в світі узаконила біткойн

Країна планує виділити 90 днів для створення інфраструктури під платежі в електронній валюті

11 червня 2021, 05:04
Поділіться публікацією:

Поки Маск своїми жартами розхитує вартість біткойнів, то в світі вже з'явилася перша країна, яка визнала цю електронну валюту платіжним засобом. Парламент Сальвадора прийняв рішення визнати біткойн ще одним платіжним засобом, передає CoinDesk.

Названа країна, яка першою в світі узаконила біткойн

Біткоіни (фото з відкритих джерел)

За таке рішення проголосували 62 парламентаріїв, проти — 19, а утрималися — 3. Тому вже найближчим часом президент Сальвадора Наїб Букел підпише відповідний закон, завдяки якому всі повинні будуть приймати біткойни до оплати, як і долари США.

Звичайно ж, підготуватися до такого нововведення не так просто, тому країна планує виділити 90 днів для створення інфраструктури під платежі в електронній валюті. Всі підприємства Сальвадора повинні приймати біткойни, а організації, які побоюються за нестабільний курс криптовалюта, отримають підтримку від держави.

"Якщо є кафе з морозивом, яке не хоче ризикувати, приймаючи біткойни через конвертацію або хвилюватися про їх зберігання в банку, то заклад може попросити уряд обміняти його біткойни в долари. Звичайно, це можна зробити і на відповідних ринках, але уряд організовує таке в терміновому режимі ", — пояснив глава держави.

Як повідомляли раніше екологи стурбовані тим, скільки енергії використовує біткойн. У статті, опублікованій в Nature Communications, група вчених під керівництвом Дабо Гуана з Університету Цінхуа і Шоуян Ван з Китайської академії наук досліджує використання енергії біткойнів в Китаї. Вони приходять до висновку, що за відсутності правових обмежень біткойн може до 2024 року стати "істотним" бар'єром для зусиль Китаю по декарбонізації своєї економіки. Читайте більше в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини