Головна Новини Світ Решта світу Небесна магія: кращі фото полярного сяйва
commentss НОВИНИ Всі новини

Небесна магія: кращі фото полярного сяйва

Насолоджуйтеся дивовижними фото одного з найкрасивіших явищ в світі

18 грудня 2020, 02:30 comments2782
Поділіться публікацією:

Північне сяйво вважають одним з найдивовижніших і красивих природних явищ на планеті. Це світіння верхніх шарів атмосфер землі. Іншими словами більшість заряджених частинок сонячного вітру, які досягають нашої планети, відображаються. Однак деяким все-таки вдається прорватися в магнітне поле Землі. Ці частинки і утворюють світіння, стикаючись з молекулами повітря у верхній частині атмосфери. У 2016 році дослідникам вдалося виявити новий вид полярних сяйв — фіолетового кольору. Вони були названі Стів.

Небесна магія: кращі фото полярного сяйва

ФОТО: З відкритих джерел

Про полярне сяйві складають легенди і пишуть твори, адже це явище насправді зачаровує своєю красою. На думку вчених, передбачити сяйво практичні неможливо, проте дослідникам вдалося простежити якусь закономірність, яка залежить від активності сонця. Традиційним сезоном північного сяйва вважають період з 21 вересня до 21 березня. Більш точна дата залежить від країни, в якій за ним можна поспостерігати. Найчастіше помилуватися красою північного сяйва можна в Норвегії, Фінляндії або Ісландії.

Нещодавно пройшов конкурс "Кращий фотограф північного сяйва", в якому експерти обирали найбільш вдалі та видовищні знімки із зображенням унікального природного явища. "Коментарі" підготували для вас кілька найбільш яскравих і ефектних фотографій.

Небесна магія: кращі фото полярного сяйва - фото 2

Небесна магія: кращі фото полярного сяйва - фото 3

Небесна магія: кращі фото полярного сяйва - фото 4

Небесна магія: кращі фото полярного сяйва - фото 5

Небесна магія: кращі фото полярного сяйва - фото 6

Небесна магія: кращі фото полярного сяйва - фото 7

Раніше портал "Коментарі" показували найкрасивіші фотографії різних природних явищ. Представники Всесвітньої метеорологічної організації (WMO) опублікували знімки погодних явищ, які були визнані кращими в цьому році. На сайті організації зазначено, що участь в фотоконкурсі взяло понад 1000 знімків, тому вибір було зробити дуже складно, адже кожен кадр був дуже гарним і захоплюючим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини