Головна Новини Світ Решта світу Невакцинованих українців не пускатимуть до Румунії без карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Невакцинованих українців не пускатимуть до Румунії без карантину

Винятки можуть бути застосовані до осіб, яких вакцинували проти коронавірусу.

6 грудня 2021, 23:20
Поділіться публікацією:

Румунія запровадила карантинний режим на 14 днів для невакцинованих мандрівників із території України. Про це йдеться у повідомленні посольства України у Румунії.

Невакцинованих українців не пускатимуть до Румунії без карантину

Румунія - фото з відкритих джерел

"Для всіх громадян, які прибувають до Румунії з третіх країн (крім ЄС, ЄЕП, Швейцарської Конфедерації), встановлюється карантинний режим на 14 днів", — повідомили у дипломатичній установі.

Карантинний режим діє на 14 днів незалежно від того, в якій зоні за рівнем поширення COVID-19 знаходиться країна, з якої вони прибувають. Винятки можуть бути застосовані до осіб, вакцинованих проти коронавірусу, і якщо минуло 10 днів з моменту завершення повної схеми вакцинації до в'їзду до Румунії. У випадку, якщо громадяни не залишають територію Румунії за 3 дні, з інформуванням управління охорони здоров'я округу, в якому вони проживають, або в якому вони мають адресу, вказану при в'їзді в країну, вони будуть відправлені на самоізоляцію на 14 днів з четвертого дня після в'їзду на територію Румунії.

Не повинні відбувати карантин люди, які отримали позитивне підтвердження зараження вірусом за останні 180 днів, для яких минуло не менше 14 днів з дати підтвердження зараження до дати в'їзду в країну. Про інші категорії громадян, які звільняються від карантину, читайте на порталі МЗС.

Нагадаємо, за тисячу гривень, які отримають громадяни, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, можна буде купити книги. Відповідна програма "еПідтримка" стартує 19 грудня. Про це на своїй сторінці у Facebook написала міністр економіки України Юлія Свиріденко. Глава Мінекономіки зазначила, що відомство провело зустріч із представниками культурної сфери, Інституту книги, Асоціацією книговидавців та книгорозповсюджувачів, а також проаналізували втрати у сфері книговидавництва, які спричинив карантин. Так, за результатами зустрічі було ухвалено рішення, що 1000 гривень за вакцинацію від СOVID-19 можна буде витратити на придбання книг.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини