Головна Новини Світ Решта світу Німеччина виплачуватиме пенсії євреям, які вижили в Другій Світовій війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина виплачуватиме пенсії євреям, які вижили в Другій Світовій війні

До переліку тих, хто отримуватиме компенсації, включили ще понад 6 тисяч осіб

6 жовтня 2021, 09:50
Поділіться публікацією:

Німеччина буде надавати грошову компенсацію тим євреям, які вижили під час облоги Ленінграда у Другій світовій війні, та ще двом іншим групам людей, що раніше не отримували щомісячних пенсій. Про це повідомляє Associated Press.

Німеччина виплачуватиме пенсії євреям, які вижили в Другій Світовій війні

Голокост під час Другої світової війни, фото з відкритих джерел

Мова йде про 6500 осіб, що на момент війни проживали на територіях Ізраїлю, Північної Америки, колишнього Радянського Союзу, Західної Європи. Сума виплат щомісяця становитиме 375 євро або 435 доларів США.

"Це був знаковий прорив. У багатьох з цих людей є проблема з тим, як сплачувати оренду за місяць, купити їжу або ліки", — сказав Грег Шнайдер, виконавчий віце -президент Нью-Йоркської конференції про єврейські матеріальні претензії до Німеччини.

За різними оцінками істориків, понад мільйон жителів загинуло під час блокади Ленінграду. Люди помирали від голоду, обстрілів. Німці скидали листівки на місто з закликами видавати євреїв. Німецькі шпіони створювали заворушення в голодному місті й звинувачували в цьому євреїв, щоб налаштувати людей проти них.

Люди, що пережили Голокост, наразі вже на пенсії, вони не мають достатку, страждають від численних хвороб, мають психологічні травми через переслідування нацистами. Деякі живуть ізольованим життям, втративши сім'ї на війні.

За підрахунками, з 1952 року людям, що постраждали від війни, Німеччина виплатила близько 90 млрд доларів. У поточному році компенсацію отримують 260 тисяч осіб. Всього на ці потреби виділено 625 мільйонів доларів. Додатково виділено 640 мільйонів доларів для притулків та пансіонатів, які опікуються євреями, що пережили війну, в світі таких нараховується понад 300 установ.

Як повідомляв портал "Коментарі", у 2021 році виповнюється 80 років з дня розстрілів євреїв у Бабиному Яру.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

6 жовтня 2021, 16:40

Выплачивать пенсии этим выродкам просто трусость! С какого хрена этим ублюдкам хоть что то платить?! Все что им можно дать бесплатно это кусок веревки и кусок мыла, большего эти твари не заслуживают!


Новини