Головна Новини Світ Решта світу Оприлюднено звіт про критичний стан тропічних лісів на Землі: скільки знищено
commentss НОВИНИ Всі новини

Оприлюднено звіт про критичний стан тропічних лісів на Землі: скільки знищено

Всього лише 36% залишилися цілими

10 березня 2021, 17:09
Поділіться публікацією:

Фонд Rainforest Foundation Norway оприлюднив дані про стан тропічних лісів на Землі. У заяві організації відзначили, що цей звіт є першим у своєму роді, оскільки в ньому присутні дані з усіх 73 країн, на території яких присутні тропічні ліси. Про це повідомляє видання "Дзеркало тижня".

Оприлюднено звіт про критичний стан тропічних лісів на Землі: скільки знищено

Оприлюднено звіт про критичний стан тропічних лісів на Землі - фото з відкритих джерел

У ході дослідження, фахівці з'ясували, що з 14,5 мільйона квадратних кілометрів площі, на якій раніше розташовувалися тропічні ліси, всього лише 36% залишилися цілими. Відзначається, що понад 34% лісів і зовсім зникли, а у 30% помітні ознаки деградації.

Вчені висловили стурбованість тим, що стан тропічних лісів є практично критичним. Існує ймовірність, що незабаром вони вже не зможуть підтримувати екосистеми і будуть колапсувати. Фахівці вже відзначили такі ознаки в окремих регіонах тропічних лісів Амазонки.

За офіційними даними Фонду, найбільшої шкоди було завдано Азії, на території якої розташоване всього 7% неушкоджених тропічних лісів.

Дослідники заявили, що в період з 2002 по 2019 рік наша планета втратила 571 863 квадратних кілометрів тропічних лісів, що прирівнюється до площі Франції. Незаймані ліси за площею рівні половині Європи.

"Хороша новина в тому, що територія, яку можна порівняти з площею половини Європи, все ще залишається незайманою. Але тропічні ліси , що залишилися стають все більш фрагментованими або сильно пошкодженими", — сказав автор звіту Андерс Крог.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що в Бразилії випустили пиво, яке дорожчає щотижня через вирубку лісів Амазонки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини