Головна Новини Світ Решта світу Пандемія затягнеться на невизначений період: у ВООЗ розповіли чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Пандемія затягнеться на невизначений період: у ВООЗ розповіли чому

Пандемія затягнеться через мутації коронавірусу, які можуть бути стійкими до вакцин

31 грудня 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

Всесвітня організація охорони здоров’я попередила, що можуть з'явитися нові мутовані варіанти коронавірусу, проти яких вакцини будуть неефективними. Таким чином прогнозів, коли завершиться пандемія, зробити не можливо. Про це повідомляє cnbc.

Пандемія затягнеться на невизначений період: у ВООЗ розповіли чому

Вакцинація від COVID-19, фото з відкритих джерел

"Оскільки ця пандемія затягується, цілком можливо, що нові варіанти можуть стати повністю стійкими до поточних вакцин, що вимагатиме адаптації вакцини", – сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус на прес-конференції в Женеві.

Тедрос забив тривогу, оскільки фіксують рекордну кількість випадків COVID-19 у багатьох країнах, у тому числі в США. Новий сплеск захворюваності спричинений поширенням нового варіанту Омікрону.

На думку директора ВООЗ, діяльність світових політичних лідерів, сприяли поширенню нових варіантів та виникненню мутацій. Оскільки не всі країни отримали достатню кількість вакцин для населення. Це може бути однією з причин чому вірус продовжує мутувати й з'явився Омікрон. 

Крім того, на ситуацію з пандемією впливає й те, що дезінформація, які часто поширюється в мережі інтернет антивакцинаторами, підриває довіру громадян до системи охорони здоров'я й заважає боротися з поширенням хвороби. За словами Тедроса, через дезінформацію люди вагалися стосовно вакцинації, а це "зараз призводить до непропорційної смертності серед невакцинованих".

Якщо з’явиться стійкий до вакцини штам вірусу, виробникам доведеться розробляти нові, а значить у світі виникне новий дефіцит вакцин від коронавірусу. Тому для країн важливо нарощувати виробничі потужності на місцях. Однак загальний прогноз доволі "оптимістичний" й гостра стадія пандемії може закінчитися в 2022 році.

Як повідомляв портал "Коментарі", лікар-інфекціоніст розповів, чи потрібно українцям хвилюватися через поширення "Омікрону".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини