Головна Новини Світ Решта світу Папа Римський Бенедикт XVI розповів, чому покинув Ватикан
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський Бенедикт XVI розповів, чому покинув Ватикан

Бенедикт XVI обіймав свою посаду з квітня 2005 року, але 11 лютого 2013 року раптово повідомив про своє рішення зректися престолу

3 березня 2021, 03:25
Поділіться публікацією:

Бенедикт XVI, 93-річний екс-Папа Римський, поділився подробицями прийнятого рішення. За його словами, він зробив такий важливий крок усвідомлено і не шкодує про зроблений вибір, повідомляє dw.com.

Папа Римський Бенедикт XVI розповів, чому покинув Ватикан

Бенедикт XVI (фото з відкритих джерел)

"Це було важке рішення, проте я прийняв його в повній свідомості і вважаю, що зробив добре. Деякі мої трохи фанатичні друзі до сих пір роздратовані. Вони не захотіли схвалити мій вибір. Думаю про конспіративних теорій, які за ним пішли. Вони не хочуть вірити в те, що цей вибір був зроблений свідомо, але моя совість чиста ", — сказав Бенедикт XVI.

Зараз колишній глава католицької церкви живе в монастирі, що знаходиться в Ватиканських садах. За словами священника, на схилі років йому хочеться спокою і споглядання. Бенедикт XVI обіймав свою посаду з квітня 2005 року, але 11 лютого 2013 року раптово повідомив про своє рішення відректися від престолу.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск планує ввести ще одне свято. Про свій намір понтифік недавно повідомив в Twitter-акаунті. Франциск заявляє, що до основних свят потрібно додати день для привітання бабусь і дідусів. Священнослужитель аргументує свою думку і переконує, чому це свято дійсно потрібен.

Варто додати, що День дідусів і бабусь вже існує, проте неофіційно. Створено свято ще в 2009 році в Нідерландах. Місцеві квітникарі хотіли ощасливити старше покоління і запропонували дарувати своїм дідусям та бабусям живі квіти в горщиках. День дідусів і бабусь відзначається майже в тридцяти країнах світу, в тому числі і в Україні. Свято припадає на 28 жовтня.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.dw.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини