Головна Новини Світ Решта світу Папа Римський урізав зарплати священиків через COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський урізав зарплати священиків через COVID-19

Папа Франциск видав указ, що вводить пропорційні скорочення, починаючи з 1 квітня

26 березня 2021, 06:25
Поділіться публікацією:

Папа Римський Франциск наказав скоротити заробітну плату кардиналам на 10% і знизити зарплату більшості інших священнослужителів, які працюють у Ватикані. Таке рішення було прийнято для того, щоб зберегти робочі місця співробітників, які не мають сану, пише Reuters.

Папа Римський урізав зарплати священиків через COVID-19

Папа Римський (фото з відкритого джерела)

Папа Франциск розпорядився скоротити на 10% заробітну плату кардиналам, а також на 3-8% для більшої частини священнослужителів. Зміни наберуть чинності з квітня. При цьому Папа Римський пообіцяв, що більшість службовців з низькою кваліфікацією не постраждають через урізання, оскільки він не хоче звільняти людей в непрості для економіки часи.

При цьому глава католицької церкви зізнався, що Ватикан через пандемію відчуває дефіцит ресурсів, при тому, що в середньому кардинали у Ватикані отримують зарплату в розмірі 4-5 тисяч євро на місяць, при цьому маючи пільгу на оплату житла.

Нагадаємо, Американська фармацевтична компанія Pfizer почала випробування нових таблеток, призначених для боротьби з коронавірусів. Це перші ліки у світі, яке може допомогти хворому подолати COVID-19 при перших ознаках вірусу. Головний науковий співробітник Pfizer Мікаель Долстен заявив, що завдяки препаратам коронавірус можна буде лікувати як застуду або грип. У повідомленні наголошується, що препарати успішно пройшли лабораторні дослідження. Зараз компанія переходить до другого етапу — тестування на людях. Поки кандидат називається PF-07321332.

Препарат запобігає реплікації вірусу в клітинах. Крім того, компанія Pfizer займається розробкою препарату, який необхідно вводити внутрішньовенно. Ліки допоможуть пацієнтам, які мають ускладнення від коронавірусу, легше пережити перетікання хвороби.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Reuters
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василий

26 березня 2021, 07:12

А этим закоренелым врагам народов всей ЗЕМЛИ,ещё и зарплату платят..Это безумство поллное...Их всех нужно сжечь ,как делаютих ставленники устраивая воины и бесчинства на ЗЕМЛЕ. и миллиарды погибших..


Новини