Головна Новини Світ Решта світу Перемир'я в секторі Гази не буде: що стало причиною
commentss НОВИНИ Всі новини

Перемир'я в секторі Гази не буде: що стало причиною

Зазначається, що ісламісти вимагають додаткові гарантії

7 серпня 2022, 22:14
Поділіться публікацією:

Режиму припинення вогню, який мав відбутися 7 серпня, між Ізраїлем та "Ісламським джихадом", не буде. Про це пише Al Jazeera.

Перемир'я в секторі Гази не буде: що стало причиною

Перемир'я в секторі Гази відкладається (фото з відкритих джерел)

У повідомленні ЗМІ йдеться, що перемир'я відкладається через вимоги ісламістів, які хочуть, щоб Єгипет надав додаткові гарантії. 

Журналісти Al Jazeera з'ясували, що ісламісти хочуть добиться від Ізраїлю припинення ударів по своїх позиціях та звільнення арештованих членів своєї організації.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Ізраїль, Нагірний Карабах, Тайвань. Чому розгоряються конфлікти. Палестинський "Ісламський джихад" випустив понад 100 ракет із Гази по Ізраїлю. Армія оборони Ізраїлю завдала ударів у відповідь. Влада Тель-Авіва оголосила про відкриття всіх громадських бомбосховищ на території міста на тлі загострення ситуації в секторі Газа.  Генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко зазначає, що такі стратегічні у глобальному підході гравці у світі як США, Китай, Росія тією чи іншою мірою пов'язані з війною, яка триває в Україні. РФ — безпосередньо, США, Китай, інші країни — так чи інакше залучені, більшою чи меншою мірою. Усе це, безумовно, впливає на ситуацію по всьому світу. Експерт програми "Міжнародна та внутрішня політика" аналітичного центру Український інститут майбутнього Ігор Тишкевич вважає природним, що загальна кількість конфліктів зросла після відкритого вторгнення Росії до України.За його словами, коли РФ розпочала агресію проти України у 2014 році, багато політиків намагалися згладити ефект, зробити вигляд, що система міжнародного права ще працює. Коли ж із 24 лютого 2022-го почалася активна фаза війни (яку РФ називає "спеціальною військовою операцією"), то багато інших держав порахували – "ой, а може нам теж так можна?". Плюс до всього – якщо це не ключова держава з погляду геополітичних інтересів, додаткові конфлікти відбуваються у світових ЗМІ у рядку "а також" чи "інше". Це стосується африканських країн, певною мірою ізраїльсько-палестинського конфлікту. Для того ж Європейського Союзу це проблеми третього, четвертого порядку. Тим більше що у випадку з Ізраїлем це накладається на довгу історію протистояння з Палестинською державою.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини