Головна Новини Світ Решта світу Порушники карантину: як в інших країнах карають політиків, які провинилися
commentss НОВИНИ Всі новини

Порушники карантину: як в інших країнах карають політиків, які провинилися

За кордоном багато представників влади, які порушили карантинні норми, подали у відставку

24 квітня 2021, 10:15
Поділіться публікацією:

Дотримання карантинних обмежень, пов'язаних із коронавірусною пандемією, дуже важливо. Практично нарівні з вакцинацією. Однак що говорити про порушення норм простими людьми, якщо локдауни часто ігнорують навіть політики. "Слово і діло" дослідили, яким чином іноземні уряди карають своїх колег, які "завинили".

Порушники карантину: як в інших країнах карають політиків, які провинилися

Політики багатьох країн були покарані за порушення карантину. Фото: 360tv

Ймовірно, карантинні вечірки є вельми популярними серед політиків. І мова не тільки про "слугу народу" Миколу Тищенка, який пишно відсвяткував день народження дружини. Подібною організацію дозвілля відзначилися і в Угорщині.

Ще у 2020 році представника цієї країни в Європарламенті Йожефа Саєра затримали на вельми неоднозначному масовому заході. Секс-вечірка за участю понад два десятки чоловіків порушувала всі норми карантину, проте Саєру це не завадило. Щоправда, політик намагався втекти, коли з'явилася поліція, але доблесні правоохоронці виявилися швидше. Зрозуміло, пану Саєру довелося подати у відставку. Цікаво, що інформація про вечірку з'явилася вже після цього.

Колишній глава МОЗ Чехії Роман Примула також у карантин вирішив, що ресторан — найкраще місце для зустрічей. Його примусово змістили з посади, адже чиновник не визнавав порушення будь-яких обмежень.

Відзначилися серед тих, хто нехтував карантином, і британці. Так, члена міськради Ковентрі Джона Маттона помітили в офісі раніше, ніж він відбув необхідну 14-денну ізоляцію вдома. Також порушив правила і Ніл Фергюсон, будучи при цьому радником уряду з питань коронавірусу І сміх, і гріх: політик ігнорував обмеження, рекомендації до введення яких запропонував самостійно.

Порушники карантину: як в інших країнах карають політиків, які провинилися - фото 2

Помітили серед порушників та радника прем'єр-міністра Великобританії Домініка Камінгса. Як пояснив сам чиновник трохи пізніше, виїхати в населений пункт, що знаходиться на відстані більш як 460 км від Лондона, його змусили "виняткові обставини". І хоча його не звільнили відразу, Камінгс все одно залишив свій пост декількома місяцями пізніше.

Ще далі, ніж британець, вирішив з'їздити в карантин швед Ден Еліассон, який очолював управління з надзвичайних ситуацій. Цей чиновник був звільнений після різдвяної поїздки на Канари — заради зустрічі з дочкою.

У відставку пішов і керівник МОЗ в Новій Зеландії. Найцікавіше, що багато українців явно навіть не побачать в його "провині" порушень. Однак Девіда Кларка "попросили" з високого крісла після його участі у велосипедній прогулянці, а трохи пізніше — в сімейному пікніку.

Намагалися притягти до відповідальності і спікера американського Конгресу Ненсі Пелосі. Політикиню помітили в одному із салонів краси без захисної маски. Однак Пелосі змогла навести достатньо аргументів на свою користь — нібито зняла маску на короткий термін, будучи при цьому єдиним клієнтом.

А ось прем'єр-міністру Норвегії так просто за порушення карантину відбутися не вдалося. Ерна Солберг була оштрафована приблизно на 2300 доларів (20 тис. норв. крон — ред.) за організацію вечірки до власного 60-річного ювілею.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як порушник столичного карантину, нардеп Тищенко прокоментував свої дії.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи можуть, на думку експертів, Миколу Тищенка вигнати з фракції "Слуга народу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини