Головна Новини Світ Решта світу Пробка в Суецькому каналі: Ever Given вдалося зрушити з місця через шість днів (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Пробка в Суецькому каналі: Ever Given вдалося зрушити з місця через шість днів (ВІДЕО)

У пробці продовжують перебувати понад 450 кораблів

29 березня 2021, 13:01
Поділіться публікацією:
























Сьогодні, 29 березня, контейнеровоз Ever Given, який застряг у Суецькому каналі, було частково знято з мілини, що стало першим кроком до розблокування однієї з найважливіших торгових артерій світу. Про це пише Bloomberg.

Пробка в Суецькому каналі: Ever Given вдалося зрушити з місця через шість днів (ВІДЕО)

Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що команди рятувальників і буксирів продовжать роботу. Необхідно вивести судно з вузького водного шляху, щоб відновити роботу каналу. На його повний запуск може піти ще близько тижня.


У той час як керівництво Суецького каналу заявило, що Ever Given успішно зняли з мілини близько 04:30 ранку за місцевим часом, у компанії-засновнику рятувальної команди Boskalis Westminster кажуть, що святкувати зарано.


У пробці все ще знаходитися понад 450 кораблів. Деякі судна вже вибрали тривалу і дорогу подорож навколо південного краю Африки.


Нагадаємо, 400-метровий контейнеровоз Ever Given майже такої ж довжини, як Empire State Building, сів на мілину 23 березня через вітер і піщану бурю. Такі погодні умови погіршили видимість і навігацію, повідомило Управління Суецького каналу (SCA). Передбачалося, що зміщення величезного судна Ever Given, яке заблокувало рух на Суецькому каналі, може зайняти від кількох днів до тижнів.

Раніше повідомлялося, що світова економіка зазнає багатомільярдних збитків через найбільший у світі контейнеровоз MV Ever Given, який сів на мілину в південній частині Суецького каналу. Біля входу в канал вже скупчилося понад 300 суден, а щогодини їх затримку оцінюють приблизно в 400 млн доларів. Однак користувачі мережі не втрачають оптимізму і швидко відреагували на НП влучними фотожабами й мемами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини