Головна Новини Світ Решта світу Ринкова капіталізація Ford сягнула історичного максимуму: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринкова капіталізація Ford сягнула історичного максимуму: що відомо

Вперше за 20 років зросла ринкова капіталізація автовиробника Ford

14 січня 2022, 17:29
Поділіться публікацією:

Ринкова вартість Ford Motor вперше перевищила 100 мільярдів доларів. 13 січня акції автовиробника максимально зросли та досягли нового  20-річного максимуму. Повідомляється, що максимум становив 25,87 доларів за акцію, а потім ціна знизилася до 25,02 долара. Про це повідомляють в CNBC.

Ринкова капіталізація Ford сягнула історичного максимуму: що відомо

Ціна акцій Ford рекордно зросла за 20 років, фото з відкритих джерел

Зростання було спричинено планами Ford щодо збільшення виробництва електромобілів, включаючи кросовер Mustang Mach-E та майбутню електричну версію свого бестселерного пікапа F-150, який випустять навесні. Такі зміни є частиною плану оновлення компанії Ford. В жовтні 2020 року було змінено генерального директора компанії, новим керівником став Джим Фарлі.

Ринкова вартість Ford склала 99,99 мільярдів доларів, що більше, ніж вартість General Motors (приблизно 90 мільярдів доларів) та дорожче стартапа електромобілів Rivian Automotive (72 мільярди доларів).

Втім, Ford продовжує значно відставати від Tesla, ринкова капіталізація якої перевищує 1 трильйон доларів. Другою за рівнем капіталізації стала компанія Toyota ($346 млрд), третьою — Volkswagen ($121 млрд). Ford стала четвертою в рейтингу з капіталізації серед автовиробників.  

Ринкова капіталізація Ford сягнула історичного максимуму: що відомо - фото 2

Як повідомляв портал "Коментарі", стало відомо, які електрокари користуються найбільшим попитом в українців. В 2021 році було зареєстровано 8541 автомобіль, це на 18,9% більше, ніж торік. Протягом останніх п'яти років з 2017 до 2021 в Україні зареєстрували 31 656 легкових автомобілів з електричним приводом.

Також ми писали, що в Україні стартує нова державна програма. Громадянам пропонують дешеві кредити на купівлю житла та придбання автомобілів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини