Головна Новини Світ Решта світу Рух в Суецькому каналі відновився
commentss НОВИНИ Всі новини

Рух в Суецькому каналі відновився

Навігація відновилася після успішного зняття з мілини контейнеровоза

30 березня 2021, 06:50
Поділіться публікацією:

Контейнеровоз Ever Given вдалося евакуювати з вузької частини каналу. Навігація судів в каналі відновилася після зняття з мілини контейнеровоза Ever Given, заблокував рух кораблів на тиждень. На цей момент судно знаходиться в Великому Горькому озері.

Рух в Суецькому каналі відновився

Контейнеровоз (фото з відкритих джерел)

Про відновлення трафіку судів повідомив радник президента Єгипту з розвитку морських портів і Суецького каналу адмірал Мохаба Мамішев.

"Навігація почалася, каравани, що знаходяться всередині каналу, почали буксирувати за допомогою лоцманів, щоб ми почали звільняти Суецький канал від суден, які в ньому чекають", — йдеться в повідомленні.

У Великому Горькому озері контейнеровоз перевірять експерти і дадуть висновок чи зможе він продовжити плавання.

Нагадаємо, 11 березня, у водах Чорного моря біля берегів Румунії сталася корабельна аварія — пішов на дно суховантажне судно "Volgo Balt 179". Повідомляється, що судно було зареєстрованим в Росії, проте вся команда екіпажу має українське громадянство. Першими інформацію про корабельну аварію повідомили представники Grup Servicii Petroliere, організації, яка займається рятувальною операцією. Повідомлення про аварію рятувальники отримали о 04:40. Трагедія сталася на відстані в понад 70 миль від морського порту Констанца. Саме в цей населений пункт обіцяють доставити уцілілих членів екіпажу суховантажу. Всього на судні перебувало 13 осіб, серед яких одна жінка.

Десяти членам екіпажу вдалося допомогти відразу, зараз вони знаходяться в медичному відсіку рятувального корабля GSP Falcon. Двоє людей, на жаль, загинули, пошуки ще одного члена команди ведуться дотепер. За попередніми повідомленнями румунських і російських ЗМІ, який затонув "Volgo Balt 179" прямував до Румунії з Ростова-на-Дону, йдучи під прапором Коморських островів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини