Головна Новини Світ Решта світу Румунський міністр злив державну таємницю в інтернет
commentss НОВИНИ Всі новини

Румунський міністр злив державну таємницю в інтернет

Глава румунського міноборони опублікував серію фотографій зі своїх відвідин Академії Сухопутних військ у Сібіу

25 березня 2021, 07:34
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Румунії Ніколає Чуке випадково опублікував в соціальній мережі секретну інформацію. Про це повідомила румунська газета Digi 24. Він розмістив в соцмережах фото, на якому було видно дані доступу до кол-центру військового відомства. Публікація встигла зберегтися і розійтися мережею.

Румунський міністр злив державну таємницю в інтернет

Миколу Чуке (фото з відкритих джерел)

"Міністр оборони Миколу Чуке опублікував у своєму акаунті в Facebook знімки, зроблені під час візиту до Академії наземних сил в Сібіу", — йдеться в повідомленні місцевого телеканалу.

На одній з фотографій були вказані дані доступу до рахунків і відеоконференцій, а також номери телефонів, що використовуються співробітниками кол-центру Міноборони в Сібіу.

У Міноборони країни моментально відреагували на інцидент.

"Відразу після того, як стало відомо про те, що трапилося, ми зв'язалися з командою, яка управляє офіційною сторінкою міністра. Повідомляємо, що не було ніяких спроб доступу до даних колл-центру, всі паролі були негайно змінені ", — йдеться в повідомленні відомства.

Нагадаємо, міністерство економіки Румунії підпише в п'ятницю угоди про співпрацю і фінансування зі Сполученими Штатами щодо будівництва двох ядерних реакторів на своїй станції на річці Дунай, повідомив у четвер посол США Адріан Цукерман. Румунський державний виробник атомної енергії Nuclearelectrica закінчила переговори з China General Nuclear про будівництво двох реакторів в червні після того, як вони затягнулися на шість років.

У фірми є два реактори потужністю 706 мегаватів, на які припадає приблизно п'ята частина виробництва електроенергії в Румунії, і вона хоче додати ще два. Вона також потребує реконструкції першого блоку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини