Головна Новини Світ Решта світу Секретна стратегія НАТО проти Росії: до чого готуються в Альянсі
commentss НОВИНИ Всі новини

Секретна стратегія НАТО проти Росії: до чого готуються в Альянсі

В Альянсі говорять, що завжди готові проводити переговори

22 жовтня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

У Брюсселі розпочався саміт ЄС. На окрему зустріч зберуться міністри оборони країн, що входять до НАТО, для обговорення стратегії захисту проти агресії. Про це пише "Польське радіо".

Секретна стратегія НАТО проти Росії: до чого готуються в Альянсі

У Брюсселі члени НАТО обговорять нову стратегію, фото з відкритих джерел

Відомо, що розглянуть стратегію оборони від ядерної атаки та кібератак. Нова широка та повна стратегія — це дещо більше, ніж ті плани оборони в кожній країні. Тому журналісти говорять про те, що НАТО готується відбивати атаки ядерною зброєю та хакерські атаки з боку РФ чи іншої країни.

На зустрічі обговорять і ймовірність агресії з боку Росії, а також всі необхідні питання, щоб провести саміт НАТО в Мадриді у 2022 році. Присутні обговорять і ситуацію з "Талібаном" в Афганістані. 

За словами генсекретаря НАТО Єнса Столтенберга, відносини між НАТО та Росією на найнижчому рівні за весь період після того, як закінчилася Холодна війна. В Альянсі готові говорити, однак за безпеку та оборону все ж дбають, адже Росія нарощує озброєння та розташовує свою техніку біля кордонів України та в Білорусі. Тому в Альянсі дотримуються концепції стримування та оборони в євроатлантичному регіоні.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна розпочала реалізацію ПДЧ в НАТО. Україна вже де-факто реалізує План дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО у вигляді річної національної програми. Про це сказав журналістам на полях форуму AEF міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Чи потрібен цей вступ, враховуючи жорсткі заяви Росії з цього приводу і не особливе бажання Альянсу бачити в собі Україну? Видання "Коментарі" отримало відповіді на ці важливі питання після спілкування з нашими експертами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини