Головна Новини Світ Решта світу Спонсори сепаратистів. Москва відправляє до Карабаху ударні дрони
commentss НОВИНИ Всі новини

Спонсори сепаратистів. Москва відправляє до Карабаху ударні дрони

Азербайджанський Карабах знову може стати найгарячішою точкою Кавказу. Сприяє цьому росія, постачаючи ударні дрони з Китаю

16 червня 2023, 16:44
Поділіться публікацією:

Як пишуть ЗМІ, саме москва відправила вірменській стороні китайські розвідувально-ударні  дрони DJI Mavic 3 Fly More Combo із системами скидання вибухівки.

Спонсори сепаратистів. Москва відправляє до Карабаху ударні дрони

Росія відправляє до Карабаху китайські ударні дрони

Відповідно до розвідінформації, розпорядження про постачання дронів віддав особисто заступник начальника Генштабу РФ Олексій Кім. Нелегальною доставкою вантажу в азербайджанський Карабах у зону відповідальності російського військового контингенту керував майор ЗС РФ Леонід Садовий. За прийом дронів у росіян з боку сепаратистів відповідав артилерист Норайр Нельсон Асланян. За даними ГУР, постачання основної партії дронів було здійснено в останні кілька місяців.

Як зазначає Azfront, інформацію ГУР про таємне постачання дронів вірменським сепаратистам у Карабаху каналу надало те ж саме джерело, яке 13 травня повідомило про початок поставок до Вірменії французької військової техніки. За місяць ці дані підтвердив екс-радник Міноборони Франції Еммануель Дюпюї.

Ще у березні було опубліковано дані, що свідчать про те, що Головне управління розвідки тримає в полі зору зв'язки РФ з Вірменією у військовій сфері. У квітні керівник ГУР Буданов публічно продемонстрував, що його відомство уважно відстежує військовий контингент РФ у Карабаху.

Довідка: DJI Mavic 3 Fly More Combo є чи не найзатребуванішим дроном у військових діях в Україні – причому, з обох боків. Він застосовується для ведення розвідки, коригування вогню та бомбометання. Система скидання, що встановлюється на цих дронах, дозволяє скидати вибухівку загальною вагою до 500 г. Бомбометання здійснюється разово або порційно (по черзі) з висоти близько 60 м. Максимальна висота — до 500 м, відстань — до 30 км, максимальний час польоту — 46 хвилин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини