Головна Новини Світ Решта світу Спортсменам з РФ та Білорусі хочуть заборонити брати участь в міжнародних спортивних змаганнях
commentss НОВИНИ Всі новини

Спортсменам з РФ та Білорусі хочуть заборонити брати участь в міжнародних спортивних змаганнях

Росії та білорусі заборонять брати участь в міжнародних змаганнях

9 березня 2022, 10:19
Поділіться публікацією:

На сайті Білого дому розмістили заяву про те, що країни-агресори росія та білорусь не повинні мати право приймати, брати участь у будь-яких міжнародних спортивних змаганнях. Заяву підписали представники понад 35 країн, серед них Японія, Південна Корея, Мальта, Нова Зеландія, Австралія та інші.

Спортсменам з РФ та Білорусі хочуть заборонити брати участь в міжнародних спортивних змаганнях

Фото ілюстративне / Pixabay

"Невиправдана війна росії проти України, яку дозволив білоруський уряд, є огидною та грубим порушенням її міжнародних зобов’язань. Повага до прав людини та мирні відносини між народами є основою міжнародного спорту. Ми, як колектив однодумців, підтверджуємо нашу підтримку позиції міжнародних спортивних організацій, що: росія та білорусь не повинні мати право приймати, брати участь у будь-яких міжнародних спортивних змаганнях або бути нагородженими. Окремі спортсмени, відібрані росією та білоруссю, адміністратори та команди, що представляють російську чи білоруську державу, не мають бути допущеними до змагань в інших країнах", -йдеться в заяві.

Заборона на виступи та участь стосується й футбольних клубів, спонсорів з числа організацій, пов’язаних із російською чи білоруською державами.

"Ми закликаємо всі міжнародні спортивні федерації схвалити ці принципи і вітаємо всіх тих, хто це вже зробив. Ми також вітаємо рішення Міжнародного паралімпійського комітету заборонити російським і білоруським спортсменам брати участь у зимових Паралімпійських іграх 2022 року в Пекіні. Ці обмеження мають діяти до тих пір, поки співпраця відповідно до основоположних принципів міжнародного права знову не стане можливою. Ми закликаємо всі міжнародні спортивні організації та всі відповідні юридичні органи не застосовувати санкції до спортсменів, тренерів або посадових осіб, які вирішили в односторонньому порядку розірвати свої контракти з російськими, білоруськими або українськими клубами", — йдеться в заяві.

Підписанти закликали міжнародні спортивні організації продовжувати демонструвати свою солідарність з народом України, в тому числі через підтримку продовження українського спорту.

Як повідомляв портал, українці здобули медалі на Паралімпійських іграх.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини