Головна Новини Світ Решта світу Стало відомо, скільки ракет і дронів Іран запустив по Ізраїлю
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки ракет і дронів Іран запустив по Ізраїлю

Іран запускав різне озброєння хвилями

14 квітня 2024, 08:05
Поділіться публікацією:

Сьогодні вночі Іран запустив десятки безпілотників у напрямку Ізраїлю. Про це повідомляє Times of Israel .

Стало відомо, скільки ракет і дронів Іран запустив по Ізраїлю

Іран атакував Ізраїль

Sky News цитує представника Армії оборони Ізраїлю Даніеля Хагарі, який підтвердив запуск "безпілотних апаратів". Хагарі не уточнив точну кількість безпілотників. У відповідь на можливу загрозу всі військові тренування та навчальні заняття в Ізраїлі були скасовані на найближчі дні, а також заборонено масові заходи понад 1000 учасників.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху скликав військовий кабінет і звернувся до громадян із закликом зберігати спокій, запевнивши готовність країни до будь-яких сценаріїв. Нетаньяху заявив:

"Ми захищатимемося від будь-якої загрози спокійно і рішуче".

Тим часом через загрозу нападу з боку Ірану, Йорданія та Ірак екстрено закрили свій повітряний простір. Відомо, що мінімум два рейси авіакомпанії Fly Dubai були змушені повернутися до Об'єднаних Арабських Еміратів.

Державне агентство IRNA підтвердило запуск ракет і безпілотників Ізраїлем, стверджуючи, що це було зроблено у відповідь на попередні дії Ізраїлю. ЗМІ пишуть, що ракети та дрони були запущені не лише з Ірану, а й з території інших країн, таких як Ірак, Сирія, Ліван та Ємен, де діють союзницькі з Іраном терористичні угруповання.

Крім того, ізраїльські ЗМІ повідомляють, що іранські безпілотники та ракети знаходилися у повітрі одночасно у кількості приблизно 200 цілей. У відповідь ЦАХАЛ завдав ударів по цілям на півдні Лівану та атакував об'єкти "Хезбалла".

Ситуація продовжує розвиватися і обидві сторони готуються до можливого розширення конфлікту. За останніми даними, американські сили, розташовані в Іраку та Сирії, також залучені до перехоплення іранських безпілотників. Президент США Джо Байден висловив підтримку Ізраїлю, заявивши про готовність захищати союзника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини