Головна Новини Світ Решта світу «Стильні» та незвичні: фермери із Узбекистану вивели новий сорт кавунів
commentss НОВИНИ Всі новини

«Стильні» та незвичні: фермери із Узбекистану вивели новий сорт кавунів

Нові кавуни вирощені в теплицях і призначені на експорт

9 червня 2021, 12:14
Поділіться публікацією:

Щороку в травні в Узбекистані першими дозрівають дині та кавуни. Солодкі фрукти одразу ж відправляють на експорт. Цьогоріч узбекистанські фермери вирішили здивувати покупців та вивели незвичний сорт кавунів. Після численних спроб та наполегливих зусиль було урожай без кісточки та з чорною шкіркою. Про це повідомляє Державний митний комітет Республіки Узбекистан.

«Стильні» та незвичні: фермери із Узбекистану вивели новий сорт кавунів

Новий сорт кавуна "Стиль". Фото: bojxona.uz

Зазначається, що фермери та землевласники постійно шукають нові шляхи вирощування фруктів, овочів та баштанних культур. Новий сорт кавунів було виведено на запит покупців. Їх вирощували у теплицях та удобрювали місцевими добривами. Вже в травні урожай повністю дозрів. Кавуни – дуже солодкі та не мають кісточок. Сорт назвали "Стиль".    

Наразі фермери освоюють додаткові землі по інших районах для збільшення виробництва баштанних культур.

Декілька рекомендацій, як вибрати спілий кавун

В першу чергу пам’ятайте, що найкраще брати сезонні кавуни. Якщо хочете вибрати смачного, спілого та соковитого – дотримуйтесь наступних рекомендацій:

·  обирайте кавуни з рівною поверхнею, без вм’ятин чи пошкоджень;

·  візьміть кавун у руки та переконайтесь, що він досить важкий;

·  огляньте бочок кавуна – наявність жовтої плями вказує на те, що він дозрів і має бути солодким;

·  постукайте по поверхні кавуна – якщо він спілий, то звук має бути глибоким та чітким;

·  пощупайте поверхню  – спілий кавун має міцну шкірку;

· перевірте хвостик кавуна – він має бути засохлим та коричневого кольору. Зелений хвостик вказує на те, що кавун, можливо, ще не         дозрів.

Видання "Коментарі" писало про те, що можна додавати до кави, щоб напій був смачнішим та кориснішим. Зокрема, експерти радять додавати до ароматного напою протеїн. Пояснюють це тим, що кофеїн має властивість підбадьорювати, а білок підвищує витривалість організму. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини