Головна Новини Світ Решта світу Суд ООН визнав Ізраїль окупантом: що відповів Єрусалим
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд ООН визнав Ізраїль окупантом: що відповів Єрусалим

Суд ООН назвав Ізраїль окупантом палестинських територій

19 липня 2024, 22:13
Поділіться публікацією:

Міжнародний суд ООН в Гаазі визнав незаконною присутність Ізраїлю на окупованих палестинських територіях.

Суд ООН визнав Ізраїль окупантом: що відповів Єрусалим

Ізраїль визнали окупантом. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Associated Press, висновок колегії з 15 суддів Міжнародного суду ООН вказує на широкий перелік політичних заходів Ізраїлю, включаючи будівництво та розширення ізраїльських поселень на Західному березі річки Йордан та в східному Єрусалимі, використання природних ресурсів цього району, анексію та встановлення постійного контролю над землями та дискримінаційну політику проти палестинців. Такі дії Ізраїлю порушують міжнародне право, йдеться у висновку суддів.

Суд ООН заявив, що Ізраїль не має права здійснювати свій суверенітет на палестинських територіях. Суд відзначив, що що міжнародні закони забороняють придбання території силовим шляхом. 

"Зловживання Ізраїлем своїм статусом окупаційної держави робить його присутність на окупованій палестинській території незаконною. Ізраїль повинен негайно зупинити будівництво нових поселень і ліквідувати вже існуючі поселення", — йдеться у вердикті Міжнародного суду ООН.

Суд також заявив, що Генеральна Асамблея ООН та Рада Безпеки ООН повинні розглянути способи припинення присутності Ізраїлю на палестинських територіях.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав рішення суду "абсурдною думкою", яка "не може заперечити історичну правду".

"Єврейський народ не є окупантом на своїй власній землі, в тому числі в нашій вічній столиці Єрусалимі, ані в Юдеї та Самарії, нашій історичній батьківщині. Жодна абсурдна думка в Гаазі не може заперечити цю історичну правду або законне право ізраїльтян жити у своїх власних громадах на батьківщині наших предків", – заявив Біньямін Нетаньяху.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини