Таїланд встановив правила в'їзду для вакцинованих туристів: що потрібно знати

Влада Таїланду планує повністю скасувати карантин для туристів у жовтні

Нещодавно влада Таїланду переглянула правила в'їзду та встановила нові умови для іноземних туристів, які пройшли вакцинацію від коронавірусу. Про це повідомляє видання Reuters.

Відтак термін карантину, який мають пройти всі туристи, для вакцинованих осіб скоротиться вдвічі. З квітня всі, хто має щеплення сидітимуть на самоізоляції сім днів замість чотирнадцяти.

Проте для цього вакцинацію потрібно пройти не пізніше, ніж за три місяці до візиту в Таїланд. Також обов'язковим залишається тест на коронавірус.

Якщо в людини є негативний результат тесту, проте немає щеплення, вона відбуватиме десять днів на карантині.

Окрім того, міністр охорони здоров'я Таїланду Анутін Чарнвіранкул повідомив, що тайці, які зроблять щеплення, будуть отримувати спеціальні документи та зможуть подорожувати за кордон.

Анутін Чарнвіранкул також заявляє, що влада розглядатиме й надалі пом'якшення карантинних вимог для вакцинованих туристів. У жовтні їм навіть можуть повністю скасувати карантин.

Нагадаємо, що у США поступово прощаються з масками. Відтак центр із контролю та запобігання хвороб США (CDC) оприлюднив нові рекомендації. Згідно з ними одна група людей зможе не одягати засоби захисту в громадських місцях та транспорті. Хто це, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що Фінляндія на три тижні оголосила локдаун. Карантин триватиме до 28 березня. Старшокласників та учнівську молодь та профучилища перевели на віддалене навчання. Закриють розважальні заклади та ресторани. Про ситуацію в країні читайте тут.