Головна Новини Світ США США прощається з карантином: хто зможе ходити без масок
commentss НОВИНИ Всі новини

США прощається з карантином: хто зможе ходити без масок

Америка поступово послаблює карантинні заходи

9 березня 2021, 08:10
Поділіться публікацією:

У США поступово прощаються з масками. Відтак центр із контролю та запобігання хвороб США (CDC) оприлюднив нові рекомендації. Згідно з ними люди, які пройшли вакцинацію, можуть не одягати засоби захисту в громадських місцях.

США прощається з карантином: хто зможе ходити без масок

Пандемія COVID-19: США поступово прощатиметься з масками. Фото: lenta.ru

Окрім того, організація повідомляє, що вакциновані люди можуть зустрічатися та контактувати з громадянами у закритих приміщеннях, якщо всі інші не належать до групи ризику.

Тобто онукам чи дітям, які вирішили зустрітися з вакцинованим старшим поколінням, можна безпечно контактувати. Проте, якщо зберуться дві літні людини — вакцинована та невакцинована, краще дотримуватися дистанції та одягнути маску, оскільки навіть після щеплення можна бути носієм коронавірусу без симптомів.

Раніше в Техасі та Міссісіпі місцева влада скасувала носіння масок та зняла значну частину карантинних обмежень. Центр із контролю та запобігання хвороб США розкритикував дане рішення. Як зазначає організація, така різка відмова від карантину знівелює всі заходи та зусилля, які були направлені на боротьбу з COVID-19.

Відомо, що в Америці перший етап вакцинації пройшли 50 мільйонів людей.

Також стало відомо, скільки українців готові отримати Covid-вакцину. Найбільше респондентів готові вакцинуватися на західній Україні. Найбільше противників щеплень від коронавірусу — на Донбасі. Результати опитування дивіться в нашому матеріалі.

Сайт "Коментарі" раніше повідомляв, коли почнеться вакцинація вчителів та як проходитиме сам процес. Як відомо, освітяни знаходяться в високій групі ризику. Про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини