Головна Новини Світ Решта світу У турецькому МЗС зробили нову заяву про анексію Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

У турецькому МЗС зробили нову заяву про анексію Криму

Окрім долі кримських татар, Туреччина перейматиметься гагаузами, уйгурами та турками-месхетинцями.

12 вересня 2021, 19:57
Поділіться публікацією:

Туреччина ніколи не визнає анексії Криму Росією та буде завжди підтримувати кримських татар та їх права. Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу на зустрічі з неурядовими організаціями в Ескішехірі, йдеться у виданні Haberler. 

У турецькому МЗС зробили нову заяву про анексію Криму

Мевлют Чавушоглу, фото з відкритих джерел

Турецький міністр підкреслив, що Туреччина є однією з головних країн у кримському питанні й показала свою позицію на Кримській платформі. 

"Ми ніколи не визнавали анексію Криму. І не визнаємо. Ми будемо продовжувати відстоювати права кримських татар до кінця", — сказав у промові Мевлют Чавушоглу.
Також у МЗС Туреччини повідомляв, що стежитиме за справою у ситуації щодо арешту заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова. У відомстві очікують на звільнення не тільки Нарімана, а й інших кримських татар. Окрім цього, Мевлют Чавушоглу заявив, що відтепер Туреччина перейматиметься долею всіх близьких за корнями народів.

"Ми завжди поруч зі своїми однорідними людьми, включаючи наших однокореневих народів на Балканах, турків-месхетинців, кримських татар, гагаузів та уйгурів. Відтепер ми будемо підтримувати їх. Нашим пріоритетом є служіння нашим співвітчизникам разом з нашими громадянами", — повідомив міністр. 
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські окупанти в Криму затримали заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова. Крім того, після обшуків зникли двоє кримських татар: Ельдар Одаманов і Азіз Ахтємов. Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова зазначила, що країна-окупант не вперше вдається до переслідувань і залякування кримських татар. Обшуки у домівках громадян України є грубим порушенням міжнародних норм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини