Головна Новини Світ Решта світу У Єгипті повідомили про навалу скорпіонів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Єгипті повідомили про навалу скорпіонів

Вторгнення почалося на тлі сильних дощів, що вразили регіон

19 листопада 2021, 01:10
Поділіться публікацією:

Люди Єгипту рятуються від скорпіонів. Членистоногі атакують будинки єгиптян через сильні дощі. Жителі Асуана повідомляють про те, що їхні будинки атакують скорпіони, пише people. Вторгнення почалося на тлі сильних дощів, що вразили регіон. Ховаючись від води, членистоногі вирушили до людських будинків. Понад 500 людей звернулися до медиків через укуси скорпіонів. Спочатку повідомлялося також про трьох загиблих, проте Міністерство охорони здоров'я Єгипту спростувало цю інформацію.

У Єгипті повідомили про навалу скорпіонів

Скорпіон - фото з відкритих джерел

До симптомів укусу скорпіона відносяться ускладнене дихання, м'язові спазми та незвичайні рухи голови. До медичних центрів Асуана та довколишніх сіл уже направлено додаткові дози антидоту. Влада закликає місцевих жителів залишатися вдома і намагатися не підходити до дерев.

Нагадаємо, у Шимкенті (адміністративному центрі Південно-Казахстанської області) значно зросла кількість постраждалих від укусів скорпіонів. Як стало відомо, точну кількість постраждалих від отрути цього членистоногого у відділі не привели, але зазначили, що з 1 червня до медиків з приводу укусів комах звернулося понад 380 осіб, і більшість із них постраждали саме від укусів скорпіонів. "Було і 30 укушених за день, і 33", — додав співрозмовник. Як пише видання, подібна навала скорпіонів спостерігалася в Шимкенті два роки тому. На початку липня 2011-го лікарі щодня реєстрували від п'яти до 20 осіб, яких покусали членистоногі. Повідомлялося, що скорпіони активізувалися тоді через сильну спеку. Що спричинило нинішню навалу, поки що невідомо. Зазначимо, на півдні Казахстану поширений жовтий та кавказький скорпіон. Їхні укуси викликають пекучий біль і становлять серйозну небезпеку для алергіків.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини